Francuzi birali između Mbappea i Benzeme, sada je jasno koga (ne)cijene!

Nagrada u ruke iskusnog golgetera

Francuzi birali između Mbappea i Benzeme, sada je jasno koga (ne)cijene!

Edmir Škorić

Udruga sportskih novinara (UJSF) objavila je rezultate plebiscita za sportistu godine u Francuskoj.

U konkurenciji muškaraca pobijedio je napadač Real Madrida, Karim Benzema, odmah ispred Kyliana Mbappea.

Interesantno da su se na kraju novinari odlučili za Benzemu koji je propustio Mundijal u Kataru u odnosu na Mbappea koji je s Francuskom igrao u finalu spomenutog turnira, gdje je ipak Argentina bila bolja.

35-godišnji Benzema je prošle godine osvojio Zlatnu loptu, nakon što je prethodno osvojio Ligu prvaka i La Ligu s Realom, što je očito presudilo u konačnom izboru novinara.

Benzema je u decembru nedugo nakon što se završilo Svjetsko prvenstvo objavio da više neće igrati za reprezentaciju Francuske. Imao je očigledno nesuglasice sa selektorom Didierom Deschampsom i nekim od članova stručnog štaba.

Navodno je želio da ostane uz reprezentaciju unatoč povredi, smatrao je da bi mogao igrati, ali su drugi inzistirali da se vrati u Madrid, što ga je pogodilo. Ispostavilo se da su i mnogi francuski igrači htjeli da Benzema ne bude dio tima koji je igrao u Kataru.

U konkurenciji žena pobijedila je 29-godišnja teniserka Caroline Garcia. Napravila je veliki skok te je u posljednjih godinu dana sa 75. stigla na četvrto mjesto WTA liste. Osvajala je između ostalog WTA 1000 turnir u Cincinnatiju i Masters turnir u Fort Worthu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ekipom godine proglašena je ragbijaška reprezentacija, dok je trenerom godine izabran trener ragbijaša Fabien Galthie. Košarkaš Vicor Wembanyama izabran je kao otkriće godine.

Top Komentari

denimen9
Goat
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti