Zidane, Deschamps ili neko treći? Francuzi su riješili pitanje selektora!

Stigla je zvanična potvrda

Zidane, Deschamps ili neko treći? Francuzi su riješili pitanje selektora! · Zvanično

A. Čaušević

Reprezentacija Francuske ima igrački kadar kao rijetko koja selekcija te vjerovatno ne postoji trener koji želi raditi kao selektor, a da ne želi viditi popularne Trikolore. Nakon osvojenog drugog mjesta u Kataru, počelo se špekulisati o tome ko će biti novi šef struke Galskih pijetlova, ali i to pitanje je riješeno.

Didier Deschamps dogovorio je proženje ugovora što znači da ostaje selektor francuske reprezentacije do završetka Svjetskog prvenstva 2026.

Deschamps je produžio ugovor u petak nakon što je njegov agent zaključio pregovore u četvrtak. Produženje će omogućiti Deschampsu da vodi francusku reprezentaciju kroz sljedeća dva velika turnira, nakon što je na čelu Les Bleusa od 2012. godine.

Francuski fudbalski savez je potvrdio produženje saradnje, pozdravljajući Deschampsov sjajan učinak sa popularnim Trikolorima.

Čovjek koji je bio prvak svijeta kao igrač i trener je vodio Francusku do njihovog drugog trijumfa na Svjetskom prvenstvu na turniru u Rusiji 2018..

Oglasi

Na nedavo okončanom Mundijalu u Kataru Francuska je poražena na penale u finalu od Argentine, nakon uzbudljivog remija 3:3 nakon produžetaka.

Deschamps je također vodio Francusku do finala Eura 2016., kao i osvajanja Lige nacija 2021. godine.

Odlični trener će tako i na na sljedeća dva velika turnira, s kvalifikacijama koje počinju u martu za Euro 2024. u Njemačkoj.

Deschampsov bi ugovor bio na putu da vodi Francusku na četvrtom uzastopnom Svjetskom prvenstvu u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku 2026. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dugo se špekulisalo da bi Zinedine Zidane mogao naslijediti Deschampsa, međutim u FFF su odlučili da ukažu novo povjerenje bivšeg fudbaleru Marseillea i Juventusa.

Ukoliko ostane do kraja mandata to znači da će Deschampas punih 14 godina biti selektor Francuske što zvuči nevjerovatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi