Euroliga

Real pregazio Zvezdu: Džanan Musa utišao Pionir!

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida gostovali su večeras u Beogradu kod ekipe Crvene zvezde u 18. kolu Eurolige, te su slavili na kraju visokim rezultatom 79:59 uz još jednu fantastičnu utakmicu Džanana Muse. Bh. reprezentativac bio je najefikasniji igrač meča koji je odigran u prepunom Pioniru.

Real Madrid je na teškom gostovanju u punom Pioniru uspio da dođe do 12. pobjede i makar privremeno zasjeo na vrh tabele ispred grčkog Olympiakosa, dok je ovo bio deveti poraz za Zvezdu koja je s omjerom 9-9 na 10. mjestu tabele.

Gosti iz Madrida bolje su otvorili meč, stigli do plus sedam (12:5) u ranoj fazi istog, a na kraju prve dionice Kraljevi su vodili 25:16.

Real je uspio da ode na +14 početkom druge četvrtine, no na krilima sjajne publike i uz bitne poene iskusnog Nedovića, Zvezda se vraća u život i do odlaska na odmor spušta zaostatak na samo četiri poena (34:38).

Zvezda stiže do preokreta početkom treće dionice uz 8:0 seriju, ali je u finišu iste Real na krilima sjajnih Tavaresa i Muse stvari okrenuo u svoju korist i Real je pred ulazak u zadnjih 10 minuta vodio 57:51.

Real je diktirao situaciju na parketu i imao je u zadnjoj četvrtini finu prednost, +10 na osam minuta do kraja, iako je Zvezda bila spremna da se bori do posljednjeg sudijskog zvižduka, iako je bilo evidentno da je Zvezda pala i da djeluje iscrpljeno.

Real je povećavao prednost, bilo je +15 (66:51) na šest minuta do kraja utakmice i bilo je jasno da za Zvezdu više nema nade. Na kraju su crveno-bijeli doživjeli najteži poraz pod vodstvom Duška Ivanovića.

Musa je u pobjedi Reala ubacio 19 poena uz šest skokova za nešto više od 28 minuta koliko je proveo u igri, a osim njega briljirao je i Walter Tavares sa 17 poena i čak 12 skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dvocifren je bio još Cornelie sa 12 poena. Kod Zvezde Nedović je ubacio 18, a Petrušev 17 poena.

Za dva dana nastavljaju se mečevi Eurolige. Zvezda igra protiv Monaca, Real će gostovati Albi u Berlinu, a za vikend Granadi u nastavku ACB lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.