Real ubacio 105 poena, Musa među najboljima iako je odmarao kompletnu treću četvrtinu

Uvjerljiva pobjeda Kraljeva

Real ubacio 105 poena, Musa među najboljima iako je odmarao kompletnu treću četvrtinu

E. Škorić

Real Madrid sep oigrao sa Gran Canarijom u 15. kolu španske ACB lige te je slavio uvjerljivim rezultatom 105:85.

Real nastavlja svoju borbu za titulu u Španiji i nastavlja da dominira. Kraljevi su protiv Gran Canarije bili raspucani i posao su riješili za nepune tri četvrtine uz dobru igru Džanana Muse, s tim da bh. reprezentativac nije ni ulazio u trećoj četvrtini. Na kraju je ubacio 15 poena i među najefikasnijim je igračima svog tima.

Real je na startu napravio razliku, poveo s 11:2, mada su gosti uspjeli da se vrate, pa su stigli do izjednačenja (23:23) krajem prvog perioda igre. Na prvoj dvominutnoj pauzi Real je vodio 25:23.

U drugoj četvrtini Madriđani prave dvocifrenu predniost, odlaze i na +15, da bi ta prednost u trećoj dionici otišla i na 22 poena.

S obzirom na ogromnu rezultatsku prednost, trener Reala koristio je priliku da odmori neke igrače, pa je Musa pauzirao do ulaska u 4. dionicu, kada se opet pojavio na parketu.

Real je na vrijeme riješio sve dileme oko pobjednika, ostalo je jedino da se privede meč kraju i bilo je samo pitanje s kojom razlikom će upisati novu pobjedu.

Musa je u prvom poluvremenu ubacio 10 poena, ukupno 15, imao je još dva skoka i dvije asistencije. Najefikasniji među Kraljevima bio je Tavares sa 21 poenom, dok je Pirier ubacio 15 poena uz šest skokova. Hanga je meč završio s 13 poena.

U sastavu Gran Canarije bolji od ostalih bio je Diop sa 18 poena. Salvao je ubacio 12, a Bassas 10 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real je na omjeru 12-3 kao i Real Madrid, a priliku da se s njima izjednači ima i Baskonija (11:3) koja večeras dočekuje Valenciju.

Musa već za dva dana ponovo izlazi na parket i to u Beogradu protiv Crvene zvezde u meču Eurolige. Dva dana kasnije slijedi duel sa Albom u Berlinu, a 15. januara gostuje Granadi u narednom meču ACB lige.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi