Campazzo je bio u centru pažnje, svi su uživali u Skoplju!
FOTO: MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic)

Košarkaši Crvene Zvezde nastavili pobjedonosni niz

Campazzo je bio u centru pažnje, svi su uživali u Skoplju!

S. Mlaćo
Košarkaši Crvene Zvezde opravdali su ulogu favorita u duelu 14. kola ABA lige protiv MZT Skopja.

Bilo je na kraju 80:57 za Beograđane koji su nastavili pobjedonosni niz i nakon 13 utakmica imaju 12 pobjeda i samo jedan poraz.

Domaći su se držali samo u prvoj i drugoj četvrtini, na pauzu se otišlo pri rezultatu 36:33 za Crvenu Zvezdu, a onda potpuna dominacija Beograđan. Treću četvrtinu su dobili 27:8 i bilo je jasno da je sve gotovo. Do kraja su mirno priveli meč i slavili 80:57.

Sjajni Facundo Campazzo se istakao kod Zvezde sa 23 poena i devet asistencija, pratio ga je Petrušev sa 13 poena, te Mitrović sa devet.

Argentincu je dozvoljeno da igra u regionalnom prvenstvu i upravo zbog toga je bio u centru pažnje. Opravdao je očekivanja i samo potvrdio da će biti veliko pojačanje. 

U redovima MZT-a bolji od osalih bio je Amerikanac Ware sa 16 poena.

Danas je odigran i meč Mege Basket i FMP-a, a završilo je 77:72. Trenutno je u toku meč Partizana i Cibone.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jedini bh. predstavnik u ABA ligi Igokea je na desetom mjestu sa skorom 5-8.

Prvi pratilac Zvezde je Partizan sa 24 boda, koliko imaju i FMP te Cedevita Olimpija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi