Nerealan gol stiže sa Svjetskog prvenstva u rukometu

Čudo od četiri sekunde: Lopta putuje brzinom svjetlosti, "sina vjetra" to nije spriječilo da poleti

Admin Čaušević

Počelo je Svjetsko prvenstvo u rukometu, a do sada je viđeno nekoliko čudesnih golova. Jedan od najboljih djelo je reprezentativca Njemačke, Lukasa Mertensa u duelu protiv Katara. 

Nijemci su turnir otvorili pobjedom nad Katarom, rezultat susreta igranog u poljskim Katowicama glasio je 31:27. S ovom pobjedom Nijemci su napravili veliki korak ka glavnoj rundi.

Stvari su manje-više bile gotove već u prvom poluvremenu kada je evropska selekcija imala pet golova prednosti. 

U posljednjoj sekundi prvog dijela viđena je fenomenalan gol, a sve se odvilo u razmaku od četiri sekunde.

Katarni su pogodili stativu, a Nijemci su krenuli u kontru, lopta je putovala nevjerovatnom brzinom, ali to nije spriječilo Mertensa da zabije.

Uhvatio je loptu u zraku, poletio te sa 10-ak metara fantastično zabio. Bila je to istinska rukometna magija.

Sa tog meča stiže i jedna od najboljih intervencija dosadašnjeg dijela turnira. Glavni akter bio je Nijemac, Andres Wolf.

Bilo je to u trenucima kada se meč lomio. Lopta je išla pod prečku, a Wolf je digao nogu u zrak i zaista fantastično odbranio.

Od sinoćnjih čarolija treba izdvojiti i sjajan gol reprezentativca Norveška, Sandera Sagosena u duelu protiv Sjeverne Makedonije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Norvežani su meč dobili sa ubjedljivih 39:27, a Sagosen je 20-ak minuta prije kraja izveo prelijepu solo akciju te zabio iza leđa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.