Norveška bolja od Njemačke
Foto -EPA

Evropsko prvenstvo

Norveška bolja od Njemačke

M. Šljivak

Rukometaši Norveške savladali su večeras u Bratislavi Njemačku rezultatom 28:23 i došli su do veoma bitnih bodova u borbi za polufinale.

Norveška je kao favorit ušla u ovaj meč, a na kraju je taj epitet i opravdan.

Njemačka je imala bolje otvaranje meča. Vodili su sve do sredine prvog poluvremena, ali zatim Norveška ubacuje u brzinu više.

Preuzeli su Norvežani kontrolu nad utakmicom. Na odmor odlaze s dva gola prednosti (14:12), da bi u nastavku bez većih problema završili posao.

Nakon 60 minuta na semaforu je stajalo 28:23 za Norvežane koji tako dolaze do bitne pobjede u borbi za plasman u polufinale.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Erik Toft je predvodio Norvežane sa sedam golova u ovom meču, dok je kod Njemačke Golla zabio četiri gola.

Norveška u narednom kolu igra veliki derbi sa Španijom, dok Njemačka ima duel sa Švedskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi