Poznata imena 18 rukometaša sa kojima Njemačka napada zlato

Objavljen spisak za Svjetsko prvenstvo

Poznata imena 18 rukometaša sa kojima Njemačka napada zlato

E. Oštraković

Selektor njemačke rukometne reprezentacije, Alfred Gislason, objavio je spisak rukometaša na koje računa na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Svjetsko prvenstvo na rasporedu je u januaru naredne godine, a sada je jasno sa kojim igračima će Njemačka pokušati postati prvak svijeta.

Gislason je objavio spisak od osamnaest imena koje naravno predvodi kapiten Johannes Golla od kojeg se mnogo očekuje.

Najstariji i najiskusniji u reprezentaciji Njemačke je desno krilo, Patrick Groetzki, koji trenutno ima 33 godine.

"Bilo je nekih teških odluka, ali sada jasno znamo šta imamo. Radujem se novoj godini i novom izazovu sa ovim timom", rekao je Gislason.

Reprezentativci Njemačke okupiti će se 2. januara, a u sklopu priprema odigrat će dvije prijateljske utakmice sa Islandom.

Oglasi

Trenutni sastav njemačke rukometne reprezentacije:

Golmani: Andreas Wolff (VIVE Lomza Kielce/POL), Joel Birlehm (Rhein-Neckar Löwen)

Krila: Lukas Mertens (SC Magdeburg), Rune Dahmke (THW Kiel), Patrick Groetzki (Rhein-Neckar Löwen), Lukas Zerbe (TBV Lemgo Lippe)

Bekovi: Paul Drux (Foxes Berlin), Philipp Weber (SC Magdeburg), Julian Köster (VfL Gummersbach), Juri Knorr (Rhein-Neckar Löwen), Luca Witzke (SC DHfK Leipzig), Simon Ernst (SC DHfK Leipzig), Kai Häfner (MT Melsungen), Djibril M’Bengue (Bergischer HC), Christoph Steinert (HC Erlangen)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pivotmeni: Johannes Golla (SG Flensburg-Handewitt), Jannik Kohlbacher (Rhein-Neckar Löwen), Tim Zechel (HC Erlangen)

Njemačka se nalazi u grupi E zajedno sa Katarom, Srbijom i Alžirom. Svoj debi izabranici Alfreda Gislasona imat će 13. februara protiv selekcije Katara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi