Džeko protiv Đurića

Potvrđeni sastavi: Na Meazzi večeras okršaj bh. divova

Edmir Škorić

Inter dočekuje Veronu i nema pravo na kiks ako želi da vjeruje u Scudetto.

Inter nije u najboljoj formi, imao je dosta problema u posljednje vrijeme, ali na Meazzi protiv Verone mora da pobijedi u meču koji se igra od 20:45 sati.

Edin Džeko je starter zajedno s Lautarom Martinezom, a u tim se vratio i Hakan Calhanoglu.

Romelu Lukaku, Samir Handanović i Marcelo Brozović su i dalje povrijeđeni, a nedostaje i Nicolo Barella.

U napadu Verone će igrati Milan Đurić, koji će ofanzivno imati podršku od starne Lazovića i Kallona.

Verona nikada nije slavila na San Siru, gdje ima 12 remija i 29 poraza na mečevima Serije A i Kupa Italije, pa će se boriti i protiv tradicije i protiv jakog domaćina koji ulazi u meč kao veliki favorit.

Inter ima priliku da se izjednači bodovno s Juventusom ako pobijedi te da Milanu dođe na jedan bod, ali i da smanji zaostatak za liderom Napolijem koji sada iznosi čak 13 bodova.

Inter je prije ove utakmice imao teških 120 minuta u Kupu protiv Parme, te je prošao u četvrtfinale tek nakon produžetaka. Džeko je odmarao, ali je kasnije ušao u igru.

Trener Simone Inzaghi svjestan je koliko je on bitan za tim i večeras nije mogao da dozvoli sebi taj luksuz da ga odmori, pa se na klupu vratio Joaquin Correa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter: Onana; Skriniar, Acerbi, Bastoni; Darmian, Gagliardini, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Džeko, Lautaro Martinez

Verona: Montipò; Dawidowicz, Hien, Ceccherini; Depaoli, Tameze, Ilić, Doig; Kallon, Lazović; Đurić

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.