Italijani otkrili koliko Džeko želi novca za novi ugovor!

Pisanje lista Corriere delo Sport

Italijani otkrili koliko Džeko želi novca za novi ugovor!

Admin Čaušević

Hoće li Edin Džeko produžiti ugovor sa Interom? Želja bh. reprezentativca je poprilično jasna, ali pod određenim uslovima. Detalje je u četvrtak donio rimski list Corriere dello Sport.

Džeko je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora sa Interom i ima slobodne ruke da pregovora sa bilo kojim drugim klubom. Prioritet mu je ostanak u Interu, međutim dogovora oko produženja još uvijek nema.

Popularni Dijamant igra fantastično posljednjih mjeseci, a odličnim partijama na terenu je sebi digao cijenu te sada ima određene uslove za ostanak na San Siru.

Rimski list Corriere dello Sport je objavio vijest u četvrtak da Džeko kao osnovicu za produženje ugovora želi platu od četiri miliona eura.

Do sada se govorilo o cifri od tri miliona plus bonusi. Ipak nakon što je pokazao neupitni kvalitet karte na stolu su se promijenile.

Džeko je računajući sva takmičenja na cifri od 10 golova u ovoj sezoni. Pokazao se kao mnoga bolja opcija od Romelua Lukakua za kojeg Inter ne planira produžiti posudbu iz Cheleseaja.

Oglasi

U milanskom klubu sigurno ne žele olako izgubiti Džeku koji je najbolja napadačka opcija ekipe pa će nastojati da se posao završi što prije.

Već nekoliko mjeseci se nagađa o produžnju saradnje između Nerazzurra i najboljeg strijelca bh. reprezentacije, međutim končani dogovor je izostao.

Iako će ubrzo proslavili 37 rođendan, iskusni Sarajlija je i dalje na cijeni pa su tako interes počeli da pokazuju Manchester United i Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko na stolu već odavno ima ponudu od Galatasaraya koja iznosi četiri miliona po sezoni, baš koliko napadač želi od Intera. Zainteresovani su i neki klubovi iz MLS-a.

Kapiten Zmajeva već dugi niz godina živi u Italiji, savršeno se adaptirao na način života na Apeninima te je njegova želja ostanak u Interu. Hoće li mu biti i ispunjena saznat ćemo u narednim mjesecima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
Klocina se umislio da je neka mlada snaga,a ne starkelja.
1 9
pjanke.sa
Neeee u narednim mjesecimaaaa. Daj sto prije da se sazna da prestanu bombasticni clanci o Dzeki hoce ga ovaj hoce ga onaj a on prno pa ne moze da se dogovori. Molim vas prestanite nas smarat sa istim, do pola kopiranim tekstovima! Molim vas!!!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi