Inter preživio Parmu s legendarnim Buffonom na golu i pogotkom u 110. minuti prošao u četvrtfinale

Kup Italije

Inter preživio Parmu s legendarnim Buffonom na golu i pogotkom u 110. minuti prošao u četvrtfinale

Edmir Škorić

Nogometaši Intera ugostili su Parmu u susretu osmine finala italijanskog Kupa te su teškom mukom izborili prolaz dalje. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a u 110. minuti je Acerbi glavom pogodio za slavlje i prolaz dalje.

Inter je pobjedom na Napolijem dobro otvorio 2023. godinu, a onda je prosuo dva boda u Monzi (2:2), a nekoliko dana kasnije odigrao je očajan meč protiv Parme, te je tek uz dosta sreće izbjegao ispadanje.

Odlučio je trener Simone Inzaghi da pravi određene promjene, čak je i Edina Džeko stavio na klupu, iako ga je kasnije ubacio, a jalovi napadi Intera najzad su se isplatili u 88. minuti kada Lautaro Martinez pogađa za 1:1.

Prethodno je bivši igrač Hajduka iz Splita Stanko Jurić postigao spektakularan gol koji je Parmi dao vjetar u leđa, a očajni Inter nije uputio nijedan udarac u okvir Parminog gola sve do spomenute završnice i gola Argentinca.

Na golu Parme branio je legendarni Gianluigi Buffon, koji za nekoliko sedmica puni 45 godina. Iako je i dalje na nivou, večeras jednostavno legendarni Italijan nije ni imao posla pored očajnih igrača Intera, a kog gola  Martineza jednostavno ništa nije mogao. 

Najbolju šansu imao je Džeko, ali je Buffon u 90. minuti odbranio udarac bh. napadača sa desetak metara. Ostalo je 1:1, pa se igralo dodatnih pola sata, da bi tek u 110. minuti Acerbi postigao interesantan gol glavom nakon odbijene lopte.

@losclerodisuma #InterParma grande parata di #buffon ♬ suono originale - LO SCLERO DI SUMA

Inter u četvrtfinalu čeka Atalantu ili Speziju. U ostalim mečevima osmine finala sastaju se: Bologna - Lazio, Monza - Juventus, Napoli - Cremonese, Roma - Genoa, Sampdoria - Fiorentina i Torino - Milan.

Inter se provukao u Kupu, a u prvenstvu ima čak 10 bodova zaostatka za vodećim Napolijem, dok u Ligi prvaka tek treba da odigra mečeve s Portom u osmini finala.

Prvi meč s Portom igra se tek 22. februara, a do tada će Džeko i društvo odigrati mnogo utakmica u Seriji A, a za četiri dana igra se finale Superkupa Italije protiv gradskog rivala Milana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi