Belgijanac je pružao sjajne igre u dresu Brightona u engleskoj Premier ligi i na kraju je ostvario veliki transfer (Foto: EPA)

Trossard na Emiratesu

Arsenal doveo sjajno pojačanje!

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal dobio je danas novo pojačanje, a Topnici su dogovorili sve uslove oko ugovora s belgijskim fudbalerom Leandrom Trossardom.

Arsenal i 28-godišnji Belgijanac Leandro Trossard postigli su dogovor o saradnji. Uspješno su okonačni pregovori i s Brightonom i uskoro će ovaj krilni fudbaler postati zvanično novi član Topnika.

Trossard će uskoro stići na ljekarske preglede u London, a zatim će s Arsenalom potpisati višegodišnji ugovor.

Za 28-godišnjeg fudbalera ovo je definitivno potpis života. Fenomenalni nastupi u dresu Brightona preporučili su ga Arsenalu i on će ubrzo potpisati za ovaj klub.

Reprezentativac Belgije je u Engleskoj od 2019. godine. Stigao je u Brighton iz Genka i pokazao se kao sjajan potez uprave ovog tima.

Za ovaj tim belgijski krilni fudbaler odigrao je ukupno 122 utakmice i postigao je 25 pogodaka, a ranije je za Genk zabio 39 golova u 120 nastupa.

Trossard je i standardni reprezentativac Belgije. Za Crvene đavole nastupio je u 24 utakmice i postigao je tri pogotka.

Podsjetimo, tim Mikela Artete je u proteklim sedmicama pokušavao dovesti mladog ukrajinskog ofanzivca Mykhaila Mudryka, ali im je posao pokvario gradski rival Chelsea.

Plavci su za tog 22-godišnjeg krilnog fudbalera platili čak 100 miliona eura, a Arsenal se okrenuo drugim opcijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju su se odlučili da dovedu Trossarda. Brighton će za njegove usluge inkasirati 27 miliona funti.

Za razliku od Mudryka njegovo iskustvo igranja na visokom nivou je mnogo veće i vidjet ćemo kako će se ovaj fudbaler snaći u Londonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti