Arsenal dovodi igrača kojeg su molili prije četiri godine da dođe, a on ih je tada hladnokrvno odbio

Pregovori su već počeli

Arsenal dovodi igrača kojeg su molili prije četiri godine da dođe, a on ih je tada hladnokrvno odbio

Endin Čaušević

U Arsenalu rade punom parom da dovedu barem jedno zvučno pojačanje u januarskom prelaznom roku, a nakon što im je Mikhaylo Mudryk zabio nož u leđa čini se da su konačno pronašli pravo rješenje.

Arsenal je sedmicama pregovarao sa Shakhtarom oko Mudryka i činilo se da je to završena stvar, ali je potom Chelsea odlučio da se uključi i mladi Ukrajinac je na iznenađenje svih izabrao odlazak na Stamford Bridge.

U Arsenalu su bili neugodno iznenađeni i šokirani zbog svega toga, ali vremena za žaljenje nema i čelnici londonskog kluba već su u potrazi za novim pojačanjem.

S Topnicima se ovih dana povezuje veliki broj igrača, a jutros su se pojavile informacije da je najizgledniji scenario da će u Arsenal na kraju doći Leandro Trossard koji igra odlično u dresu Brightona.

Fabrizio Romano potvrdio je da je Arsenal ponovo počeo pregovore s Brightonom oko ovog 28-godišnjaka i da žele u narednim danima završiti ovaj transfer.

Romano je na Twitteru potvrdio da Arsenal i Brighton već neko vrijeme pregovaraju oko belgijskog reprezentativca i da su pregovori već sada ušli u završnu fazu i kako stvari stoje sve će uskoro biti ozvaničeno.

Oglasi

Arsenal je s Trossardom dogovorio sve lične uslove dugogodišnjeg ugovora i preostalo je još samo da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja.

Čini se da je Trossardov transfer u Arsenal završena stvar i da će ovaj Belgijanac ipak obući dres ovog kluba što se trebalo desiti još prije četiri godine dok je on igrao za Genk. Tada je Arsenal sve učinio da ga dovede, ali je on iznenađujuće izabrao Brighton.

Njegov agent Josy Comhair objasnio je da su čelnici Arsenala četiri puta dolazili na razgovore u Belgiju, ali da od transfera nije bilo ništa jer je Trossard bio taj koji je odlučio da ide u Brighton.

"Iz oba kluba su tada dolazili u Belgiju na pregovore. Iz Arsenala su bili tu četiri puta i baš su ga željeli, ali Leandro je izabrao klub gdje je znao u kojem će igrati. Šta da nije tada dobio šansu u Arsenalu? Morao bi napraviti korak nazad u karijeri što mu tada nije odgovaralo. Izabrao je Brighton i nije se pokajao", rekao je Comhair.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odlazak u Brighton se ispostavio kao pun pogodak jer je Trossard već nekoliko sezona na odličnom nivou. Ove sezone je odigrao 17 mečeva i zabio je sedam golova i upisao tri asistencije.

Brighton ga je iz Genka doveo za 16 miliona eura, a sada bi od transfera u Arsenal trebali da zarade oko 35 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Hahahaah, pricali o Rolexu, a kupili CASIO..MUDRYK i OVAJ PANJ, tu su negdje..jaahahahhah
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti