Nasjeo je na to kao malo dijete: Chelsea iskoristio igrača Arsenala, pa na kraju dobio Mudryka

Očito im je povjerovao

Nasjeo je na to kao malo dijete: Chelsea iskoristio igrača Arsenala, pa na kraju dobio Mudryka

Endin Čaušević

Ukrajinski fudbaler Mykhailo Mudryk prije nekoliko dana zvanično je predstavljen kao novo pojačanje Chelseaja iako su ga svi već vidjeli u dresu Arsenala. Plavci su se neočekivano uključili u borbu za Mudryka, a sada je poznato i kako su ga nagovorili da na kraju odbije Arsenal i izabere njih.

Mudryk je bio glavna tema prethodnih sedmica i bilo je skoro sigurno da će ovaj 21-godišnjak karijeru nastaviti u dresu Arsenala, ali u posljednji trenutak došlo je do neočekivanog preokreta i on je na kraju potpisao za Chelsea.

Ovaj mladi fudbaler je u nedjelju predstavljen na Stamford Bridgeu i uskoro bi trebao da debituje za Chelsea, a jasno je da su mu u Arsenalu itekako zamjerili što im je na kraju zabio nož u leđa na takav način.

Na Emiratesu su sedmicama pregovarali sa Shakhtarom, a čak je i Mudryk objavama na Instagramu pokazivao da želi da ide u Arsenal i zbog toga nikome nije bilo jasno zašto je izabrao Chelsea.

Međutim, engleski mediji objavili su da su čelnici Chelseaja imali jasan plan kako da pokvare Arsenalu posao i nagovore na kraju Mudryka da potpiše za njihov klub što su i uspjeli.

The Athletic objavio je da je Mudryk još ranije odlučio da ide u Arsenal i čekao je samo da se klubovi dogovore oko obeštećenja jer je on pristao na ugovor koji mu je nudio ovaj londonski klub.

Oglasi

No, kada je trebalo sve da se završi Chelsea je poslao nešto bolju ponudu koju je Shakhtar prihvatio, a isto je uradio i Mudryk kada su mu ponudili ugovor na čak osam ipo godina.

Ono što je na kraju bila prevaga u svemu tome jeste razgovor čelnika Chelseaja i Mudryka u kojem su oni njemu poručili da će imati zagarantovanu minutažu u ovom klubu dok to sigurno neće biti slučaj u Arsenalu.

Poručili su mu da na njegovoj poziciji u Arsenalu igra Gabriel Martinelli i da pored Brazilca se on neće baš naigrati, te da mu Chelsea nudi mnogo bolje uslove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon tog razgovora sve se promijenilo, te je Mudryk odlučio da na kraju potpiše za Chelsea, a nevjerovatna taktika čelnika tog kluba je zaista upalila.

Iskoristili su Martinellija kako bi uvjerili Mudryka da pored njega on neće imati mjesto u Arsenalu u što je mladi Ukrajinac povjerovao iako ga na Stamford Bridgeu čini se čeka i još žešća konkurencija na njegovoj poziciji.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Prava ISTINA je: MUDRYK je od DJETINSTVA SANJAO da igra za VELIKANA, zato je ODABRAO CHELSEA..da je otisao u AR567AL, to bi bio KORAK NAZAD, jer Shaktar ima VISE EVROPSIH TROFEJA od AR567ALA, osvojili su KUP UEFA 2009..dok recimo AR567AL ima EVROPSKIH TROFEJA kao LEOTAR, RUDAR PRIJEDOR I IGMAN iz KONJICA zajedno...dakle 0, N U L A..samo ISTINA.
3 12
axel43
Joj taktike im i kjurca!! Pa gdje će igrati u Čelziju? Nadam se da će prodati Havertza koji je ovom klubu mnogo titula donio, pogotovo onu Ligu Sampiona!! Nadam se zato jer bi volio da ga Bayern kupi. Havertz je za ovog Džeko, živi bili pa vidjeli!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi