Mudryk im zabio nož u leđa, ali je Arsenal spremio žestok odgovor!

Dogovaraju transfer igrača Rome

Mudryk im zabio nož u leđa, ali je Arsenal spremio žestok odgovor!

Endin Čaušević

Arsenal je prethodnih sedmica uložio ogromne napore da dovede Mykhaila Mudryka iz Shakhtara, ali im je Ukrajinac na kraju zabio nož u leđa i otišao u Chelsea. Ipak, čini se da su na Emiratesu pronašli još bolje rješenje što se tiče pojačanja u ofanzivi.

U Arsenalu su bili sigurni da će Mudryk biti njihovo pojačanje u januarskom prelaznom roku jer je ovaj 21-godišnjak pristao na uslove koje mu je ponudio ovaj klub, te su klubovi pregovarali oko obeštećenja.

I kada se činilo da je posao završen u sve se uključio Chelsea koji je kao grom iz vedra neba uspio da kupi Mudryka koji je prije nekoliko dana i zvanično predstavljen na Stamford Bridgeu.

U Arsenalu su bili šokirani takvom odlukom Ukrajinca jer su vjerovali da je on sigurno njihov novi igrač, ali od toga nema ništa. Ipak, u Arsenalu ne odustaju i odlučni su da dovedu do kraja januara pojačanje na krilnoj poziciji.

S Arsenalom se povezivao prethodnih dana i Raphinha, ali je jasno da Brazilac ne želi napustiti Barcelonu jer je tek ljetos pojačao katalonski klub.

Međutim, čini se da su Topnici konačno pronašli pravo rješenje i fudbalera koji će ih koštati dosta manje nego što bi to bio slučaj sa Mudrykom ili Raphinhom.

Oglasi

Naime, mediji u Engleskoj i Italiji pišu da se na meti Arsenala sada nalazi Nicolo Zaniolo koji je na izlaznim vratima Rome. Nedavno je odbio novi ugovor Vučice i odlučan je da napusti klub na kraju sezone, ali čini se da je dobio izlaznu opciju već za januar.

Njegova cijena je između 30 i 40 miliona eura i Arsenal je spreman da izdvoji toliko za ovog fudbalera, te su navodno već počeli pregovore s Romom koja očito nema ništa protiv njegove prodaje.

Ovaj 23-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 17 mečeva za Romu, ali nije previše blistao jer je dao tek dva gola i upisao tri asistencije.

Zaniolo se i ranije povezivao s Arsenalom i nije tajna da se Mikelu Arteti itekako sviđa njegova igra. U Romi su svjesni da će mu cijela sve više padati kako se bliži kraju ugovora i zbog toga nemaju ništa protiv njegovo odlaska u ovom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, CalcioMercato piše da Arsenal nije jedini koji želi Zaniola i da je interes pokazao i Newcastle, ali da su Topnici jedini koji su konktaktirali Romu za ovog 23-godišnjaka.

Navodno, Zaniolo bi volio ostati u Italiji i nada se ponudama Juventusa i Milana, ali kako stvari stoje od toga neće biti ništa ove zime i čini se da je Arsenal najizglednija opcija za nastavak njegove karijere.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Nikad se ne zna ko će se snaći odnosno propasti u novom klubu. Ali kad bi morao birati, mislim da je Zaniolo najbolje riješenje za Arsenal. Mudrik jeste možda talentovan, ali veliko je pitanje kako će se snaći. Plaćen je papreno, a ipak nije Ševčenko. Dijabija iz Leverkusena nisam mnogo gledao tako da za njega ne mogu ništa reći...
4 0
Galacticosi
Ništa oni nisu pogresili ,mali je precjenjen kao vecina nekih igraca
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi