Nezapamćen preokret Cityja u duelu protiv Tottenhama i veliki trijumf (Foto: EPA)

Trijumf Građana

Pamtit će se preokret Cityja protiv Tottenhama i čudesni Riyad Mahrez

Midhat Šljivak

Manchester City je u odloženon susretu 7. kola engleske Premier lige nevjerovatnim preokretom savladao Tottenham s 4:2. Gosti su na poluvremenu imali dva gola prednosti, ali su odigrali katastrofalno drugo poluvrijeme i doživjeli su poraz.

Manchester City došao je na nevjerovatan način do trijumfa nad Tottenhamom i ova utakmica definitivno će ući u izbor za najbolju u sezoni.

Pep Guardiola je u meč ušao s Erlingom Haalandom i Julianom Alvarezom u napadu. City je očekivano dominirao terenom i stvorio je nekoliko opasnih situacija pred golom Spursa koji su se žestoko branili.

Najbolju šansu Građani su imali u 39. minuti. Rico Lewis snažno šutira s distance, Lloris fenomenalno brani, kao i četiri minute kasnije kada je zaustavio Haalanda.

U 45. minuti meča šok za City. Loš pas Edersona gosti koriste, lopta dolazi do Dejana Kuluševskog koji postiže pogodak za prednost Tottenhama od 1:0.

Domaći se nisu ni oporavili od šoka, a stigao je novi već u nadoknadi vremena. Harry Kane krade loptu Rodriju, Ederson brani njegov udarac, ali Emerson je na pravom mjestu i postiže pogodak za 2:0 na poluvremenu.

City se vratio u igru ekspresnim pogotkom u drugom poluvremenu. Nakon prodora i ubačaja Riyada Mahreza, Julian Alvarez je na pravom mjestu u 51. minuti i pogađa za 2:1.

Samo tri minute kasnije Građani dolaze do poravnanja. Mahrez je ponovo napravio ogroman posao, ubacio je za Erlinga Haalanda, a ovaj postiže pogodak za 2:2.

Mahrez je potom imao sjajnu šansu da donese potpuni preokret u pet minuta. Nije bio precizan, da bi se zatim probudio i tim Antonija Contea koji stvara dvije odlične šanse.

Ivan Perišić u 60. minuti pogađa stativu, Harry Kane nešto kasnije nije precizan, a kazna stiže u 64. minuti. Ispao je Perišić, Mahrez šutira uz bližu stativu Llorisa i pogađa za nevjerovatan preokret Cityja i vodstvo od 3:2.

Potom se igra malo smirila. Nije City više tako jako jurišao prema golu Tottenhama koji s druge strane nije mogao napraviti previše do kraja meča.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 90. minuti. Čudesni Riyad Mahrez koristi grešku Lengleta i pogađa za konačnih 4:2.

Nevjerovatan preokret Cityja i pobjeda koja će im sasvim sigurno donijeti dodatni puls za nastavak sezone u borbi za titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 7. kolo:

Man.City - Tottenham 4:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.