Džeko ipak na klupi

Inter večeras protiv Empolija, Inzaghi ponovo iznenadio sastavom

Edmir Škorić

Inter dočekuje Empoli u važnoj utakmici Serije A, a trener Simone Inzaghi odlučio je da odmori Edina Džeku.

Inter je ušao u dobru formu i želi novom pobjedom da se primakne vodećem Napoliju na tabeli i da ostane u igri za Scudetto, ali i učvrsti svoju poziciju u borbu za Ligu prvaka.

Empoli zna da bude nezgodan rival, ali ipak su poraženi u zadnjih 10 utakmica od Intera, a posljednju pobjedu ostvarili su 2006. godine.

Iako je utakmica Interu jako važna, svoju računicu ima i Empoli, mada će gostima biti jako teško da izbjegne poraz na ovom teškom gostovanju.

Džeko, koji je nedavno ponovo postao otac, ipak neće biti starter, a u napadu će igrati argentinski tandem Correa - Lautaro Martinez.

Osim Džeke, na klupi se našao i nedovoljno oporavljeni Romelu Lukaku. Barem jedan od njih očekuje se u drugih 45 minuta, naročito ako Inter ne riješi na vrijeme pitanje pobjednika.

Interesantno će biti vidjeti kako će navijači Intera dočekati Skriniara, sjajnog stopera koji je odbio najnoviju ponudu o produženju ugovora i sve je bliže da na ljeto kao slobodan igrač pređe u redove PSG-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter: Onana; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Correa, Lautaro Martinez

Empoli: Vicario; Ebuehi, De Winter, Luperto, Parisi; Akpa Akpro, Henderson, Bandinelli; Cambiaghi, Bajrami; Caputo

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.