Pao potpis: Džeki se u Interu pridružio još jedan Bosanac!
Foto: EPA & Instagram

Nezirević stavio paraf na ugovor

Pao potpis: Džeki se u Interu pridružio još jedan Bosanac! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Ono o čemu se pisalo tridesetak dana unazad, danas je ozvaničeno - Alem Nezirević je novi fudbaler Intera.

Još jedan Bosanac koji je rođen i odrastao u Švedskoj ide ka tome da napravi veliku karijeru, a potpis za Inter svakako je veliki korak ka tome.

On je bio na probi u italijanskom velikanu iz švedske Motale, te je zadovoljio ukuse struke i potpisao ugovor.

Ovaj desni bek igrat će u U19 timu Intera, odnosno Primaveri koja danas igra meč na gostovanju kod Sampdorije.

Za pet dana Interovi omladinci dočekuju Fiorentinu, te već tu možemo očekivati debi ovog talentovanog fudbalera.

Treba istaći i to da je ugovor s Interom Nezirević potpisao na dvije i po godine, odnosno do ljeta 2025. godine. 

Oglasi

"Veoma sam sretan i nevjerovatno ponosan na priliku da igram u velikom klubu kao što je Inter. Veoma sam uzbuđen što se sannastavlja i nevjerovatno sam zahvalan svom MAIF-u na svemu.

Mnogo sam naučio u MAIF-u i sretan sam i zahvalan što sam stekao fino iskustvo od trenera i igranja u klubu, što me je oblikovalo u igrača kakav sam danas", kaže Alem Nezirević.

Sigurno je da će mu Edin Džeko pomoći da se snađe kako u klubu tako i u gradu, s obzirom na to da je Dijamant već dugo tu, odnosno od ljeta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sjećamo se kada je Benjamin Tahirović kao omladinac potpisao za Romu gdje ga je dočekao upravo Edin, a sada je standardan u rotaciji rimskog kluba, te na pragu da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Nadamo se da će slična sudbina pratiti i Nezirevića, te da će u budućnosti biti veliki igrač, te nositi dres reprezentacije BiH. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi