La Gazzetta dello Sport uspoređuje Džeku s Ibrahimovićem, više nema nijedne prepreke

Ugovor je na stolu

La Gazzetta dello Sport uspoređuje Džeku s Ibrahimovićem, više nema nijedne prepreke

Edmir Škorić

Interov napadač Edin Džeko pokazao je liderske sposobnosti i snagu karaktera, a to bi moglo da bude presudno u odluci oko novog ugovora.

Džeko je trenutno jedan od ključnih Intera i na krilima Dijamanta ova sezona i dalje ima smisla za Nerazzurre, iako je popraćena brojnim kiks situacijama i lošim odlukama.

Dijamant je ušao u pozne igračke godine, ali i dalje je ključan za Inter. Na ljeto mu ističe ugovor, ali sada je već gotovo pa sigurno da će isti biti produžen za barem još jednu sezonu, iako je bilo govora da bi reprezentativac BiH mogao da napusti Milano.

Kako je objavljeno u današnjem novinskom izdanju La Gazzetta dello Sport, Nerazzurri razmišljaju o ponudi napadaču novog ugovora kako bi osigurali da će ostati na stadionu Giuseppe Meazza nakon kraja sezone, a njegova uloga lidera navedena je kao "ključan faktor u konačnoj odluci".

Njegov utjecaj Gazzetta dello Sport uspoređuje s utjecajem Zlatana Ibrahimovića u AC Milanu, koji je po dolasku u Milan uspio da vrati šampionski mentalitet ekipi, a posebno koristan bio je za razvoj mladih igrača i za poboljšanje onih "solidnih" iz kojih se kansije izvukao maksimum. Dakle, prepreka više ne postoji, Edin ostaje u Interu, treba još sve to da se stavi na papir i da se potpiše.

Zahvaljujući svemu tome Milan je nakon 11 godina postao prvak. U Interu sličano razmišljaju i vjeruju da je Džeko podjednako važan i na samom terenu, ali i izvan njega jer uz njega neki mlađi i nešto manje kvalitetniji igrači dobivaju dodatnu kvalitetu i značajno raste njihovo samopouzdanje.

U međuvremenu, italijanske novine tvrde da Džeko i dalje ima prisutnost broja 9, dok također ima gracioznost i tehniku da djeluje kao broj 10, na isti način kao Karim Benzemau Real Madridu i to je ono što ga čini mnogo opasnijim i korisnijim nego Romelu Lukaku, koji košta mnogo više.

Inter je spremio novi ugovor Džeki i sve bi trebalo da bude veoma brzo gotovo, dok će klub razmotriti hoće li sljedeće sezone Lukakua vratiti Chelseaju nakon njegove posudbe ili će ga ipak otkupiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko, koji je ponovo postao otac, odigrao je ove sezone ukupno 26 utakmica i postigao je 11 golova uz četiri asistencije. Nedavno je bio strijelac u 3:0 razbijanju gradskog rivala Milana za osvajanej Superkupa Italije, a narednu utakmicu u dresu Intera odigraće sutra od 20:45 sati protiv Empolija.

Inter je treći na tabeli sa 37 bodova i ima priliku da pobjedom nad Empolijem, gdje će biti veliki favorit, smanji zaostatak za vodećim Napolijem na 10 bodova. Između Napolija i Intera je Milan sa 38 bododva, koji u utorak ima težak meč s ekipom Lazija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado_GTI
Džeko je za Ibrahomovića gospodin po kulturi nije mu ni do koljena. Ibrahimović prgav, omalovažavanjem druge igrače, to nije uredu.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije