Apenini bruje o Juventusu, ali kasno sinoć ozbiljne udarce su pretrpili Inter i Roma!

Noć puna uzbuđenja u Italiji

Apenini bruje o Juventusu, ali kasno sinoć ozbiljne udarce su pretrpili Inter i Roma!

A. Čaušević

Iako je većina kluba u Seriji A radila manje-više iste stvari na kraju je kažnjen samo Juventus. Lažiranje kapitalnih dobitaka u finansijskim izvještajima je top tema na Apeninima, a ceh je platila Stara dama. 

Juventus je kažnjen sa čak -15 bodova i to dramatično mijenja sezonu torinskog kluba, ali i stanje na tabeli kompletne Serije A.

Bianconeri su sada na 22 boda, za Ligom prvaka kasne čak 12 bodova i čeka ih nemoguća misija da se dočepaju elitnog takmičenja naredne sezone.

Čekajući kompletnu dokumentaciju presude u Juventus već spremaju žalbu sportskom sudu CONI gdje presuda može biti potvrđena ili odbačena, a nikako umanjena.

I dok Apenini bruje o dešavanjima o Juventusu, nemirna noć je iza navijača Intera i Rome zbog bolnih udaraca od strane dvojice igrača.

Prvi koji su pretprili udarac su bili Nerazzurri. Jedan od najboljih igrača i čovjek kojeg tifosi milanskog kluba vide kao kapitena je rekao "ne" produženju ugovora.

Oglasi

Milan Skriniar je dobio ponudu Intera za nastavak saradnje te će od sljedeće sezone nositi dres PSG-a, a ne isključuje se mogućnost da čak u januaru potpiše za Parižane.

Dugo su u Interu radili na novom ugovoru slovačkom štoperu, ipak na kraju će izgubiti vođu odbrane. Navodno bi ga mogli prodati za cifru u razmaku od 10 do 15 miliona.

I Roma ostaje bez jednog od svojih ključnih igrača. Nicolo Zaniolo je sam sebe otpisao sa liste pozvanih igrača za utakmicu protiv Spezije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaniolo je odlučan u namjeri da što prije napusti tabor Vučice, a kao njegova naredna destinacija spominje se Engleska. West Ham i Tottenham su klubovi koji pokazuju najviši interes.

U rimskom klubu ne sjede skrštenih ruku te će čim prodaju Zaniola krenuti po dovođenje Houssema Aouara iz Lyona. Veznjak je navodno već i obavio prvu fazu ljekarskih pregleda.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Inter, Roma imaju iste probleme kao i ja, dakle nikakve
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije