Empoli iznenadio Inter

Historijska noć na Meazzi: Ostavljanje Džeke na klupi skupo je plaćeno

Edmir Škorić

Inter je bio veliki favorit u duelu sa Empolijem na Giuseppe Meazzi, ali je neočekivano poražen sa 1:0. Ključno je bilo isključenje štopera Milana Skriniara u 40. minuti.

Inter je želio pobjedom nad Empolijem da se donekle zadrži u trci za Scudetto iako Napoli ima veliku bodovnu prednost, a osim toga da učvrsti svoju poziciju u borbi za Ligu prvaka. 

Međutim, nogomet zna da bude prevrtljiv i pun iznenađenja, te da autsajderi iznenade i ostvare pobjedu nad mnogo jačim rivalom. Empoli je bio hrabar na Meazzi i na kraju je slavio historijsku, prvu pobjedu na ovom stadionu u Seriji A.

Za Inter je sve krenulo u pogrešnom pravcu kada je Skriniar u 40. minuti dobio drugi žuti karton zbog neoprezne igreč. Iako je i sa igračem manje tim djelovao sasvim dobro na terenu, u 66. minuti Empoli je golom rezerviste Baldanzija došao do velike pobjede.

Trener Simone Inzaghi ostavio je Edina Džeku na klupi, da bi ga jubacio u 72. minuti, ali nije bilo spasa. Inter je na kraju doživio šesti poraz i prekinuo jednu pozitivnu seriju dobrih rezultata ukljujčujući i osvajanje Superkupa Italije.

Upravo je Džeko po ulasku stvorio dvije velike šanse. Prvo je šutirao pored gola, a ubrzo nakon toga glavom dobro šutirao, no prečka je spasila goste iz Toskane.

S igračem manje Inter je silovito krenuo prema golu Empolija, ušao je u igru i Lukaku, sve su karte bačene u napad, no nedostajalo je i malo sreće, dok se Empoli svim silama branio i odbranio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovim duelom nije završeno 18. kolo, pošto će sutra navečer snage odmjeriti Lazio i Milan u još jednom velikom derbiju.

Napoli ostaje lider bez obzira na sve. Sada je na +12 u odnosu na Milan, koji djeluje jedini još sposoban zaustaviti Napolitance, pošto Inter pada, Juventusu je oduzeto 15 bodova, a drugi timovi poput Atalante, Rome ili Lazija jednostavno nemaju takvu snagu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.