Inter večeras protiv Empolija, Inzaghi ponovo iznenadio sastavom

Džeko ipak na klupi

Inter večeras protiv Empolija, Inzaghi ponovo iznenadio sastavom

Edmir Škorić

Inter dočekuje Empoli u važnoj utakmici Serije A, a trener Simone Inzaghi odlučio je da odmori Edina Džeku.

Inter je ušao u dobru formu i želi novom pobjedom da se primakne vodećem Napoliju na tabeli i da ostane u igri za Scudetto, ali i učvrsti svoju poziciju u borbu za Ligu prvaka.

Empoli zna da bude nezgodan rival, ali ipak su poraženi u zadnjih 10 utakmica od Intera, a posljednju pobjedu ostvarili su 2006. godine.

Iako je utakmica Interu jako važna, svoju računicu ima i Empoli, mada će gostima biti jako teško da izbjegne poraz na ovom teškom gostovanju.

Džeko, koji je nedavno ponovo postao otac, ipak neće biti starter, a u napadu će igrati argentinski tandem Correa - Lautaro Martinez.

Osim Džeke, na klupi se našao i nedovoljno oporavljeni Romelu Lukaku. Barem jedan od njih očekuje se u drugih 45 minuta, naročito ako Inter ne riješi na vrijeme pitanje pobjednika.

Interesantno će biti vidjeti kako će navijači Intera dočekati Skriniara, sjajnog stopera koji je odbio najnoviju ponudu o produženju ugovora i sve je bliže da na ljeto kao slobodan igrač pređe u redove PSG-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter: Onana; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Correa, Lautaro Martinez

Empoli: Vicario; Ebuehi, De Winter, Luperto, Parisi; Akpa Akpro, Henderson, Bandinelli; Cambiaghi, Bajrami; Caputo

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

damir83
Ovaj Inzagi je kreten nad kretenima !
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti