Sve su izveli fenomenalno

Arsenal je napravio najveću "krađu" pojačanja ikada, rivali nogometašu platili čak i taxi

Esmer Oštraković

U toku ovog prijelaznog roka vidjeli smo nekoliko "krađa" pojačanja, a dva se posebno izdvajaju. Radi se o tome da je Chelsea Arsenalu "ukrao" Mudryka, te da je Tottenham pokvario posao Evertonu sa Danjumom.

Ipak, najveću "krađu" pojačanja uradio je upravo Arsenal i to na kormilu sa Arsenom Wengerom, koji je naravno udario temelje Arsenala kakvog poznajemo.

On je transformisao klub, te ga je doveo do ovog kakav sada jeste, a načinio je i najveću "krađu" kada je riječ o pojačanjima.

Radi se o trenutku kada je doveo Emmanuela Petita kojeg je ukrao od najvećeg rivala, a to je naravno ekipa Tottenhama.

Iako je Petit bio na pregovorima sa Alanom Sugarom koji je tada bio na čelu Tottenhama, Wenger je pozvao Petita i zamolio ga da ne potpisuje ništa dok ne obavi razgovor sa njim.

Rekao je tada Wenger Petitu da zamoli Sugara da mu da malo više vremena da u svom hotelu razmisli o ponudi koju je dobio.

Spursi su mu tada platili i taxi jer su mislili da ide u hotel, ali je Petit otišao u Wengerovu kuću, gdje je bio i David Dein koji je dogovorio dolazak Petita za 3.5 miliona eura.

"To je bio prvi puta da sam vidio Davida Deina, a Tottenham mi je platio taxi i pomogao mi da potpišem za Arsenal. Sve je sada legenda", rekao je Petit.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znao sam za to rivalstvo, ali nisam znao da je to na tako velikom nivou. David Dein voli tu priču i stalno je priča svima", završio je Petit.

Petit je u Arsenal prije svega donio sjajnu atmosferu, te se sjajno uklopio sa igračima koji su već bili tu, a naravno jasno je da je bio veliko pojačanje za tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.