Chelsea je Arsenalu ukrao Mudryka, a sada Topnici uzvraćaju istom mjerom

Dovode Caiceda iz Brightona

Chelsea je Arsenalu ukrao Mudryka, a sada Topnici uzvraćaju istom mjerom

Esmer Oštraković

Lider u Premiershipu, ekipa Arsenala, do kraja prijelazno roka mogla bi dovesti još jedno pojačanje, a radi se o nogometašu koji igra u veznom redu.

Naime, Topnici su do sada doveli Trossarda iz Brightona, te Kiwiora koji igra na poziciji štopera iz Spezije, ali im nedostaje još jedan igrač u veznom redu.

Kako engleski novinari tvrde, spremni su čelnici Arsenala da krenu po Declana Reicea, ali West Ham ga ne želi pustiti do ljeta.

Arsenalu je veznjak prijeko potreban već sada jer ih očekuje veliki broj utakmica kako u Premiershipu, tako i u Evropskoj ligi gdje imaju velike ambicije.

Navodno je izbor pao na veznog nogometaša Brightona, Moisesa Caiceda, kojeg već dugo vremena prati i ekipa Chelseaja

Januar nikada nije predstavljao prijelazni rok u kome klubovi dovode ono što žele, nego ono što u tom trenutku trebaju.

Ako shvatimo činjenicu da je Arsenal lider na tabeli, zaista bi bilo ludo ukoliko ne bi napravili dodatnu širinu u ekipi dovođenjem veznog nogometaša.

Naravno, samo jedna ekipa može "skinuti" Arsenal sa prvog mjesta ove sezone, a to je Manchester City koji ima dvije podjednako jake ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što muči Topnike dodatno jeste Mohamed Elneny koji iako nije startet, mnogo znači u rotaciji, ali čini se da je "out" do kraja sezone zbog povrede.

Dovođenje Caiceda u januaru će ibti jako teško, ali ne treba iznenaditi ukoliko upravo on bude veliko pojačanje za Topnike u ovom prijelaznom roku.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi