Kakav je Zinchenko rođeni pobjednik najbolje pokazuju njegove riječi pred jučerašnji derbi

Motivisao saigrače

Kakav je Zinchenko rođeni pobjednik najbolje pokazuju njegove riječi pred jučerašnji derbi

Esmer Oštraković

Arsenal je jučer uspio savladati ekipu Manchester Uniteda sa 3:2, te su tako održali prednost koju su imali u odnosu na svoje rivale.

Od svog dolaska u London, ulogu lidera u ekipi preuzeli su Gabriel Jesus i Oleksandr Zinchenko, a razlog je taj što su sa sobom "donijeli" pobjednički metalitet iz Manchester CItyja.

Upravo Zinchenko preuzeo je govor pred sami početak utakmice, te je motivisao svoje saigrače kako bi ostvarili pobjedu.

"Uživajte u utakmici. Ovo je naš stadion, naši navijači i niko nas ne može pobijediti ovdje", rekao je Zinchenko svojim saigračima.

I upravo to se desilo. Iako je Manhcester imao vodstvo od 0:1, Topnici su su preokrenuli taj rezultat i imali vodstvo od 2:1.

Oglasi

Uspio je Martinez postići gol i poravnati rezultat, ali je Nketiah u 91. minuti donio tri boda Arsenalu sa ove utakmice.

Jasno je da Zinchenko itekkao dobro zna šta je potrebno kako bi se osvojila Premier liga jer je četiri puta bio prvak sa Manchester Cityjem.

Navijači prosto obožavaju Zinchenka i njegovu strast prema nogometu, pobjedama i Arsenalu. Prizor kako slavi pobjedu postao je viralan među navijačima ovog kluba.

"Prosto volim ovog momka", komentar je jednog navijača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovaj mentalitet. Bašt to. To je Arsenal", odgovorio mu je drugi navijač Arsenala.

Zinchenko će se sa Arsenalom boriti za titulu upravo protiv svog bivšeg kluba, Manchester Cityja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
proburazili rascica otoic u glavudju nije izdrzo sabura fameliji
1 5
s.belmin0
Dobar momak
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi