Edin Džeko igra sjajnu sezonu, šteta što i saigrači nisu na njegovom nivou.

Čitat ćemo ih u subotu

Legendarni italijanski magazin donosi devet priča o Edinu Džeki

Eldar Ganibegović

Edin Džeko igra novu sjajnu sezonu. Sve to popratio je ugledni italijanski "La Gazzetta dello Sport", te je Dijamant na naslovnici ove sedmice u sedmičnom magazinu.

Iako će 17. marta napuniti 37 godina, na igrama Edina Džeke se to uopšte ne da primijetiti.

Kapiten Bosne i Hercegovine na svojim leđima nosi Inter kroz ovu sezonu i prava je šteta što većina igrača nije na njegovom nivou.

Na 27 utakmica ove sezone postigao je 11 golova i dodao četiri asistencije. Najzaslužniji je što će Inter drugu sezonu u nizu igrati osminu finala Lige prvaka, kao i što je po drugi put u dvije godine osvojio Superkup Italije.

Ugovor s Interom ističe mu na kraju sezonu, a sve su prilike da će mu viceprvak Italije rado ponuditi novi ugovor i zadržati ga u svojim redovima. To je i zaslužio.

Nije to neopaženo prošlo niti kod italijanskih kolega iz uglednog "La Gazzetta dello Sporta". Ovaj medij svake subote objavljuje sedmični magazin "Sportsweek", a zvijezda ovosedmičnog izdanja je naš Dijamant.

"Ko je star?", stoji na naslovnici magazina uz fotografiju Edina Džeke. U ovosedmičnom magazinu čitat ćemo devet priča o Edinu Džeki.

"Devet načina da se kaže Džeko. Skoro 37 godina i idemo dalje. Golovi, asistencije i savršenstvo nogometne inteligencije. Edin Džeko nije samo centarfor s više od 300 golova u karijeri, već je užitak za oči gledati ga kako igra. Govorimo vam o tome u devet tačaka, devet poput njegovog broja na dresu, jer iza fudbalera stoji čovjek", navodi ugledna Gazzetta u najavi časopisa Sportweek.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, prije nekoliko dana je u Rijadu Edin Džeko bio igrač utakmice u finalu Superkupa protiv Milana, te s jednim postignutim golom u pobjedi od 3:0 značajno doprinio osvajanju novog trofeja.

Tim golom oborio je rekord Cristiana Ronalda - postao je najstariji fudbaler koji je pogađao u finalu ovog takmičenja. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.