Ukrali im dresove pa su došli na ideju koja ih je skupo koštala

Potez koji je teško objasniti

Ukrali im dresove pa su došli na ideju koja ih je skupo koštala

Haris Zilić

Nevjerovatne scene stižu nam iz dalekog Meksika. Fudbalerima drugoligaša Leviatana ukrali su dresove, pa su morali pronaći način ako da odigraju prvenstveni meč.

Uzeli su prošlogodišnje dresove milanskog Intera i odigrali susret protiv Cafetalerosa.

Trakom su prekrili ime sponzora na dresu i istrčali su na teren.

Međutim, Meksički fudbalski savez odmah je reagovao.

Fudbaleri Leviatana su neovlašteno koristili dresove drugog kluba i još prekrili ime sponzra što se krši sa jednim od načela Meksičkog fudbalskog saveza.

Naravno, ekipa je odmah sankcionisana novčanom kaznom, a Cafaleros je dobio utkamicu sa 2:0.

Oglasi

Ekipi Leviatana prijeti i oduzimanje bodova pa bi mogli novu sezonu nastaviti u minusu obzirom da im je duel bio prvi u novoj sezoni.

Po pravilniku tamošnjeg Saveza, ekipe koje imaju opravdane probleme s opremom mogu utakmicu odigrati u klupskim trening majicama.

Zašto to nije učinila ekipa Leviatana to samo oni znaju.

Na kraju se opet postavlja pitanje kako su uspjeli dobiti garituru Interovih dresovA?

Inače, provale u prostorije kluba i svlačionice kao i krađa opreme je jedan od problema s kojim se klubovi u Južnoj i Centralnoj Americi bore već duži vremenski period.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi