Još jedna zvijezda koju je Pep prekrižio

Otišao da razgovara s Guardiolom, pa ljutito napustio kancelariju i odmah zatražio transfer

Endin Čaušević

Fudbalsku javnost danas su iznenadile informacije da je Joao Cancelo na izlaznim vratima Manchester Cityja i da se očekuje da potpiše za Bayern u naredna 24 sata, a Portugalac je navodno odučio da spakuje kofere ponajviše zbog Pepa Guardiole.

Cancelo je prethodnih sezona bio jedan od ponajboljih igrača Manchester Cityja, a dobre partije pružao je i u prvom dijelu ove sezone. Međutim, nakon povratka sa Svjetskog prvenstva bilo je jasno da se nešto promijenilo.

Portugalac je izgubio mjesto u početnoj postavi Cityja nakon Mundijala u Kataru, a njegovo mjesto neočekivano je zauzeo 18-godišnji Rico Lewis.

Mnogima nije bilo jasno zbog čega je Cancelo preko noći izgubio mjesto prvotimca i jasno je da se to nije desilo samo jer se trenutno nalazi u nešto lošijoj formi, te da su razlozi za to mnogo dublji i drugačiji.

To se potvrdilo odlukom Manchester Cityja da se tek tako odrekne ovog igrača koji će prema svemu sudeći do kraja sezone igrati na posudbi u Bayernu, a minhenski klub će imati na ljeto priliku da otkupi njegov ugovor.

Cancelo je prije samo godinu dana potpisao novi ugovor s Građanima i tada je govorio da je njega ne postoji bolji klub u kojem želi da igra ne sluteći kako će se stvari promijeniti u samo godinu dana.

Mediji u Engleskoj pišu da je Guardiola glavni razlog zbog čega je Cancelo odlučio da ide i da je jasno da više ne mogu funkcionisati zajedno.

Navodno, Cancelo se bunio Guardioli zbog manje minutaže što je španskom stručnjaku zasmetalo, te su se posvađali i na kraju je trener Manchester Cityja odlučio da u potpunosti izbaci Portugalca iz početnog sastava.

Iako je Portugalac prvobitno otišao s Guardiolom na sastanak misleći da će to biti normalan razgovor na kraju je kancelariju napustio izuzetno ljut i odmah nakon toga je odlučio da zatraži odlazak iz kluba.

City je pokušao da Cancela ponudi Milanu u zamjenu za Rafeala Leaa, ali je i to propalo. No, na kraju se javio Bayern koji je ponudio Cityju posudbu za Cancela što su Građani prihvatili, ali u Minhenu će sigurno na kraju biti najveći pobjednici jer su neočekivano dobili ogromno pojačanje.

Cancelo je tako postao nova žrtva Guardiole i njegovog arogantnog ponašanje, te Portugalac nije prva zvijezda koju je on preko noći otpisao bez ikakvog objašnjenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Cityja negoduju zbog takve odluke jer su svjesni kakvog igrača gube. Cancelo je prošle godine bio vjerovatno najbolji desni bek na svijetu i zbog toga nikome nije jasno kako ga su ga se Guardiola i City mogli tek tako odreći.

U Bayernu zbog svega zadovoljno trljaju ruke jer će Cancelo biti veliko pojačanje, a navodno Bavarci će ga na ljeto moći kupiti za 70 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.