Kolo Muani utišao Allianz Arenu: Bayern kiksao i "zakuhao" stvari na vrhu tabele

Odigrali neriješeno protiv Eintrachta

Kolo Muani utišao Allianz Arenu: Bayern kiksao i "zakuhao" stvari na vrhu tabele

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 18. kola Bundeslige odigrali su Bayern i Eintracht iz Frankfurta, a utakmica je na kraju završena sa 1:1.

Naravno da je Bayern uvijek favorit na domaćem terenu, a tako je bilo i sada protiv ekipe Eintrachta, ali nisu uspjeli ostvariti pobjedu.

Prvu pravu šansu na utakmici imao je Randal Kolo Muani u 13. minuti, ali je lopta nakon njegovog udarca glavom otišla malo pored gola.

Bayern je svoju prvu šansu imao u 31. minuti preko Thomasa Mullera, ali je Kevin Trapp na fenomenalan način zaustavio njegov pokušaj.

Do vodstva je domaća ekipa stigla u 34. minuti. Sane je primio loptu u šesnaestercu i matirao je golmana Eintrachta za vodstvo od 1:0.

U drugom poluvremenu praktično ništa nije viđeno sve do 69. minute kada je Eintracht došao do poravnanja od 1:1.

Oglasi

Kolo Muani je primio loptu na lijevoj strani, te je matirao Sommera koji nije imao nikakve šanse. Očekivala se tada ofanziva Bayerna, ali to se nije desilo.

Praktično je Eintracht imao bolje prilike do kraja utakmice, ali na kraju pobjednika nije bilo, te je utakmica završena sa 1:1.

Nakon ovog kiksa Bayerna zakuhalo se na vrhu tabele u Bundesligi. Bayern je ostao prvi na tabeli sa 37 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na drugom mjestu nalazi se Union Berlin koji ima samo jedan bod manje, a dva boda manje od Bayerna ima trećeplasirani Leipzig.

Freiburg je na četvrtom mjestu i ima tri boda manje od Bayerna, a upravo Eintracht se nalazi na petom mjestu sa pet bodova manje od Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Šaban liga, ove šugavce će PSG razvaliti na komadiće.
0 6
nakopitam
Eintracht solidna ekipa. Oni bi se npr prosetali kroz englesku pl i bili prvaci sa najmanje 15-20 bodova vise od drugoplasirane ekipe. A Baja ko baja, imali los dan jbg.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi