Javljaju mediji u Turskoj

Transfer Amira Hadžiahmetovića je gotova stvar, radost i na Grbavici

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Hadžiahmetović novi je igrač turskog velikana Bešiktaša, javili su upravo mediji u toj zemlji.

Turski list Fanatik objavio je da je postignut dogovor oko transfera Hadžiahmetovića, koji će ostati u Turskoj, ali će dres Konyaspora zamijeniti dresom mnogo većeg kluba kakav je Bešiktaš.

Konyaspor je igrača 2016. godine iz Željezničara doveo za 500.000 eura, tvrde Turci, a zaradit će njegovom prodajom tri miliona eura i 20 posto udjela od naredne njegove prodaje. Uz to, Bešiktaš treba Konyaspora da isplati i oko milion eura bonusa ukoliko se određene stvari poklope.

Nakon što službeni dogovor dva kluba bude u potpunosti postignut, s bh. veznjakom bit će potpisan ugovor na 4,5 godine.

Galatasaray i Trabzonspor takođe su željeli ove zime dovesti našeg reprezentativca, a postojao je i interes od strane engleskog Burnleyja.

Odigravši 18 utakmica za zeleno-bijele ove sezone, Amir je postigao tri pogotka i dva je puta asistirao, a 25-godišnji Amir je od 2016. godine za Konyaspor odigrao 199 utakmica.

Svoj debi za Bešiktaš trebao bi imati već za vikend protiv Sivaspora u gostima. Taj meč igra se u subotu.

Osim toga, postao je bitan i za igru reprezentacije BiH posljednjih godina, a nema dileme da će se naći i na spiskovima novog selektora Faruka Hadžibegića.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za kraj dodajmo da sve ovo raduje i vodstvo i navijače Željezničara, koji ima 20 posto od ukupnog transfera, pa će tako i kasa tima sa Grbavice biti pristojno popunjena zahvaljujući transferu bivšeg veznjaka.

Prema računici, u Zvorničku će se sliti sigurnih 600.000 eura i biće to dobra financijska injekcija za Plave. Naravno, Plavi i od eventualnih bonusa očekuju određenu svotu novca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.