Sulejman Krpić ponovo oblači dres Željezničara?
Za Sulejmana Krpića će ovo biti "drugi mandat" u dresu FK Željezničar.

Vraća se na Grbavicu?

Sulejman Krpić ponovo oblači dres Željezničara?

E. Ganibegović

Prije nekoliko dana potvrđen je kraj saradnje između Sulejmana Krpića i australskog Western Sydneyja. Kako SportSport.ba saznaje, 187 cm visoki napadač blizu je povratka u Željezničar. 

Ovaj 32-godišnjak rodom iz Brčkog već je jednom bio igrač FK Željezničar i to u periodu od ljeta 2018. do januara 2020. godine. 

Tada je iz Željezničara otišao u Suwon, okušao se i u Rumuniji igrajući za Astru prije no što se vratio u BiH u ljeto 2021. godine i potpisao za FK Tuzla City.

Za Željezničar je nastupio 54 puta i postigao 31 gol uz jednu asistenciju. Bolji učinak ima samo u Slobodi gdje je postigao šest golova više uz četiri asistencije više, ali je i odigrao čak 46 utakmica više nego u plavom dresu.

Gledajući učinak koji je imao prije, sigurno će, ukoliko dođe, predstavljati pojačanje za tim Edisa Mulalića koji nakon jesenjeg dijela sezone zauzima 4. poziciju s 29 bodova i jednom utakmicom manje.

Uprkos svim problemima i nedaćama na Grbavici, Mulalić i stručni štab pronašli su način da Željezničar sanja realne snove o izlasku u Evropu, a Krpić bi svakako trebao biti veliko pojačanje i uzdanica za ostvarivanje tog cilja.

Oglasi

Kako smo saznali iz izvora bliskih igraču pregovori se vode uveliko, te je Sulejman Krpić najbliže tome da karijeru nastavi na Grbavici. Posao trenutno koči finansijska situacija u klubu, no interes s obje strane postoji i vrlo je moguće da će doći do konačnog dogovora. 

S prelaskom u FK Željezničar u vezu se dovodio još jedan napadač. U pitanju je dijete kluba i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Armin Hodžić.

On je bez kluba od ljeta 2022. godine kada je napustio Fehervar, već se i ranije povezivao sa prelaskom u Željezničar, trenirao je s Harisom Hajradinovićem i Danielom Graovcem u Kasimpaši, ali i dalje je bez angažmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dolazak Sulejmana Krpića vjerovatno bi značio i to da Armina Hodžića na proljeće nećemo gledati u dresu matičnog kluba.

Ono što slijedi za Željezničar jeste put u Međugorje gdje će obaviti završni dio priprema uoči početka proljetnog dijela sezone. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647010875
Pravi igrac! Cekamo te Krpicu!
3 2
silvesterr
Vrh
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi