Željezničar najavio promjenu plana, otkrio i razloge takve odluke

Nastavlja pripreme u Konjicu

Željezničar najavio promjenu plana, otkrio i razloge takve odluke

E. Škorić

Iz press službe FK Željezniča saopšteno je da klub neće obaviti završni dio priprema u Međugorju, kao što je bilo planirano.

"Fudbaleri Željezničara završni dio priprema od 1. do 9. februara obavit će u Konjicu. Iako su Plavi planirali posljednji dio priprema obaviti u Međugorju, tim je izuzetno zadovoljan uslovima boravka i infrastrukture za trening u Konjicu, te će i ovaj dio priprema obaviti u uvijek gostoprimljivom gradu na Neretvi", objavili su iz kluba.

Talko će kompletne zimske pripreme Edis Mulalić sa saradnicima i igračima provesti u Konjicu, a do sada je Željezničar odigrao dva prijateljska meča.

Prvo je sa 1:0 u Konjicu pobijedio Budućnost iz Banovića, a onda je deklasirao Sutjesku iz Foče sa 9:0 prije dva dana.

Pomoćni trener Željezničara Haris Alihodžić je nakon spomenute utakmice hvalio uslove u Konjicu, a tada najavio i novo pojačanje u napadu.

"Sigurno da možemo biti zadovoljni s ovih osam dana u Konjicu. Imali smo veoma uspješne i dobre pripreme. Ovo je druga utakmica, rezultat je veoma dobar i ekipa je veoma dobro odigrala. Sada imamo tu pauzu do Međugorja gdje putujemo u srijedu", rekao je Alihodžić na početku i nastavio.

"Mlađi igrači su dobili priliku u ove dvije utakmice i svakako da su odigrali solidno, pogotovo danas. Nadamo se da će u narednom periodu odigrati još bolje i da može stručni štab u narednom periodu računati na njih".

"Očekujemo jednog napadača, imamo pregovore i nadam se da će se u ova 3-4 dana donijeti konačna odluka. Sigurno da će taj napadač biti od koristi jer svi znamo da imamo malo problema u samoj završnici i tako da očekujemo jednog kvalitetnog napadača", zaključio je Alihodžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jutros se pojavila vijest o povratku iskusnog Sulejmana Krpića na Grbavicu. Kako smo saznali iz izvora bliskih igraču pregovori se vode uveliko, te je Sulejman Krpić najbliže tome da karijeru nastavi na Grbavici. Posao trenutno koči finansijska situacija u klubu, no interes s obje strane postoji i vrlo je moguće da će doći do konačnog dogovora.

S prelaskom u FK Željezničar u vezu se dovodio još jedan napadač. U pitanju je dijete kluba i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Armin Hodžić. Dolazak Sulejmana Krpića vjerovatno bi značio i to da Armina Hodžića na proljeće nećemo gledati u dresu matičnog kluba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Pusili ste svima na vlasti da prezivite. Sad je na redu OSMORKA. Osam vam majkki kriminalni jebbem.
1 10
nakopitam
POMOZI BA!!! hahahahahahahahahahah Pokrali pare od humanitarne organizacije koje su bile namijenjene za lijecenje blesnih. Pokrepali dabogda svi!!!
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi