Bešiktaš ponovo pokucao na vrata Konyaspora: Sada ih ne mogu odbiti?

Hadžiahmetović ne igra, čeka se transfer

Bešiktaš ponovo pokucao na vrata Konyaspora: Sada ih ne mogu odbiti?

S. Mlaćo
Bh. reprezentativac Amir Hadžiahmetović i dalje je jedna od glavnih tema sportske javnosti u Turskoj. Hadžiahmetović ima nekoliko ponuda, kako iz Turske, tako i Engleske, no još uvijek je član Konyaspora.

U Konyasporu žele napraviti što bolji posao, te su spremni i na to da Hadžiahmetović ostane u njihovom klubu do ljeta.

Najuporniji je trenutno turski Bešiktaš koji čini sve da dovede bh. reprezentativca. Turski mediji prenose najnoviju vijest koja kaže da je upravo Bešiktaš poslao novu ponudu.

Sada ovaj klub nudi tri miliona eura obeštećenje, miliona eura kroz bonuse i 20 posto od transfera Konyasporu za narednu prodaju. Navodno, i sam nogometaš je izrazio želju da ide te napravi iskorak u karijeru, ali ugovor je vezan te se ne pita baš puno.

Turski mediji također prenose da je dovođenje Hadžiahmetovića prioritet za čelnike Bešiktaša, no da neće dugo čekati. U igri je još nekoliko imena i posao žele što prije završiti.

Oglasi

Predsjednik Konyaspora Fatih Ozgokcen je priznao da je na adresu Konyaspora došlo nekoliko zvaničnih ponuda za bh. veznjaka, ali da su sve one odbijene zbog jednog jedinog razloga.

"U ovom prelaznom roku što se tiče Amira dobili smo nekoliko zvaničnih ponuda za njega. Neke od njih su iz inostranstva, a neke od klubova iz Superlige", počeo je Ozgokcen i nastavio.

"Konyaspor je uložio sedam godina u Amirov razvoj i ne želimo ga tek tako prodati. Odbili smo sve ponude koje smo dobili. S obzirom da nema ponude za njega po cijeni koju smo mi odredili onda njegov transfer ne dolazi u obzir u ovom prelaznom roku".

Jasno je da čelnici Konyaspora žele da iskoriste veliki interes za bh. reprezentativca i pokušavaju zaraditi što više novca od njegove prodaje.

Razvoj situacije pomno prate i u Željezničaru i nadaju se da će Konyaspor pristati prodati Hadžiahmetovića jer će klub s Grbavice u tom slučaju dobiti određeni iznos od prodaje njihovog nekadašnjeg veznjaka.

Oglasi

Hadžiahmetović je u Konyaspor stigao upravo sa Grbavice početkom 2016. godine.  Željezničar ima postotak od 20 posto koliko će mu pripasti od obeštećenja u slučaju transfera.

Ono što je posebno zanimljivo jeste i to Hadžiahmetović nije igrao posljednja dva meča svog kluba. Navodno se radi o povredi, iako se pisalo o tome da Konyaspor ne želi da se slučajno 'pokvari' eventualni transfer, te da je to zapravo jedini razlog.

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

 

Top Komentari

F1F
Konyaspor ima pravo. Preko 7 godina ULAGALI u njega i sada da ga prodaju za siću.. ne ide. I ovo što Bešiktaš nudi , malo je i ako je 20% od slijedećeg transfera tj iz Bešiktaš- a dalje , opet je malo. Turčin je to a ne Bosanac ili Hercegovac da ga daju za desetine tisuća/ hiljada ( još zamisli KM ).. MALO 3 MIL. €
5 2
user1647010875
Pravi igrac. Nadam se da ce sto prije potpisati. Samo kako ide za procenat???? Jel ukupno koliko kosta € i igraci. Ili samo novcane uplate?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi