Novi jako dobar nastup Džanana Muse u dresu Real Madrida

Novi trijumf Reala

Džanan Musa može i s pola snage do jako dobrog učinka

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrid savladali su večeras na svom parketu Panathinaikos rezultatom 83:68 u susretu 22. kola Eurolige uz još jednu solidnu partiju bh. košarkaša Džanana Muse.

Real Madrid je bez većih problema opravdao ulogu favorita u duelu protiv Panathinaikosa i lagano je stigao do 15. pobjede sezoni.

Kraljevi žestoko ulaze u utakmicu. Otvorili su je serijom 7:0, te su potpuno kontrolisali situaciju na parketu.

Prednost je išla u jednom trenutku i na plus 14, a nakon deset minuta igre bilo je jako dobrih 12 poena razlike 26:14 u korist Reala.

Razlika se u korist Reala povećavala tokom drugog perioda. Panathinaikos nije mogao ništa odbraniti, ubrzo je na semaforu bilo plus 21, a na odmor domaći košarkaši odlaze sa 18 poena prednosti, 48:30.

Gosti iz Atine nisu mogli da se vrate u igru u nastavku meča. Real je sigurno održavao prednost, ali je ipak malo spustio gas što je rezultovalo time da Pao dođe na samo minus 11 nakon tri dionice, 68:57.

Ipak, veliki preokret večeras u Madridu nije bio moguć. Real je trenutno mnogo kvalitetniji tim od grčkog velikana i bez problema je završio ovaj meč.

Džanan Musa odigrao je još jednu jako dobru partiju u dresu Reala. Bh. košarkaš je parketu proveo nešto više od 20 minuta i za to vrijeme je ubacio 12 poena (3/7 FG).

Ovom učinku reprezentativac Bosne i Hercegovine dodao je pet skokova i tri asistencije.

Yabusele je kod Reala bio najefikasniji sa 16 poena i sedam skokova, a na drugoj strani je Paris Lee ubacio 17 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid je na vrhu Eurolige s učinkom od 15 pobjeda i sedam poraza, a isti učinak ima i Olympiaskos.

Panathinaikos je u donjem dijelu tabele Eurolige s učinkom od osam pobjeda i čak 14 poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.