Džanan Musa nastavio po starom
Bh. košarkaš kao i uvijek na pravom nivou, a stigao je i odmoriti (Foto: EPA)

Pobjeda Reala

Džanan Musa nastavio po starom

M. Šljivak

Real Madrid je u 18. kolu španske ACB lige upisao uvjerljiv trijumf kod Manrese rezultatom 94:69, a bh. košarkaš Džanan Musa ponovo je bio među boljim pojedincima kod Kraljeva.

Džanan Musa ove sezone igra fenomenalnu košarku u dresu Real Madrida, a u današnjem meču kod Manrese za samo 15 minuta na parketu je pokazao kakav je strijelac.

Real je dominirao od prve do posljednje minute u ovom meču. Već nakon prve dionice Kraljevi su imali 10 poena prednosti (32:22), da bi potom razlika rasla iz napada u napad.

Prednost Kraljeva je tokom druge dionice išla i na plus 22, nije Manresa mogla odgovoriti na njihovu igru, a na odmor se otišlo s 21 poenom prednosti u korist gostiju 57:36.

I u nastavku istra priča na terenu. Real je dominantan, Manresa bespomoćna, a prednost raste iz akcije u akciju.

Bilo je samo pitanje trenutka s kolikom razlikom će ovaj meč biti završen. Nakon 30 minuta igre bilo je 27 poena prednosti (76:49), no Real nije posustajao.

Oglasi

U posljednjoj dionici Kraljevi su išli i na maksilanih plus 31, a na kraju je Real upisao pobjedu od 25 poena razlike.

Džanan Musa nije previše igrao u ovom meču. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na parketu proveo samo 15 minuta, ali je pokazao sve svoje kvalitete.

Tako je za ovaj period u igri ubacio 12 poena, uhvatio je tri skoka uz dvije asistencije i imao je samo jedan promašaj iz igre (4/5).

Potražite više informacija na temu ACB liga:

S ovim učinkom je uz Marija Hezonju bio najefikasniji igrač Real Madrida, a kod domaćeg tima Jerrick Harding je ubacio 21 poen.

Real i Barcelona predvode tabelu ACB lige s omjerom od 15 pobjeda i tri poraza, a Manresa je na samom dnu sa omjerom od tri pobjede i 15 poraza.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi