Barcelona se ponovo potrudila da namuči svoje navijače (Foto: EPA)

Novi trijumf Katalonaca

Barcelona komplikuje kao nijedan drugi tim, ali niko ih ne može zaustaviti

Midhat Šljivak

Barcelona je u odgođenom susretu 17. kola španske La Lige upisala veliku pobjedu na gostovanju kod Betisa. Bilo je 2:1 za Katalonce na Benito Villamarín stadionu i tim Xavija Hernandeza krupnim koracima korača ka tituli prvaka.

Katalonski velikan bio je bolji tim u kompletnom meču. Na kraju su nagrađeni s nova tri boda i to golovima Raphinhe i Roberta Lewandowskog, iako su strahovali do samog kraja.

Barcelona je krenula ofanzivno u ovaj meč, ali Betis se nije prepao katalonskog velikana, pa su i oni znali opasno napasti, no bez prevelikih šansi za domaći tim u 45 minuta.

Katalonci su druge strane u prvom poluvremenu imali dobre šanse da dođu u prednost. Pedri i Gavi su imali duele s golmanom Silvom, no ovaj zaustavlja njihove udarce.

Tresla je Barca mrežu Betisa u prvom poluvremenu. Raphinha se krenuo radovati, ali je sudija podigao zastavicu i ostlao je 0:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a na otvaranju drugog poluvremena Pedri ponovo gađa u okvir gola Betisa. Ponovo je dobro gađao, Rui Silva ponovo izlazi kao pobjednik.

Nastavila je Barcelona s pritiskom na gol Betisa, a napadi su se isplatili u 65. minuti susreta kada gosti stižu do prednosti od 1:0.

Bila je to veoma lijepa i brza akcija Barcelone. De Jong izbacuje Baldea, ovaj centrira nisko na drugu stativu, a tamo je Raphinha koji zabija za 1:0.

Nemoćno je domaći sastav izgledao na terenu u ovom meču, a u 80. minuti Barcelona je završila posao drugim golom. Robert Lewandowski je na pravom mjestu na asitenciju Arauja i pogađa za 2:0.

Nije Barca mogla mirno završiti ovaj meč već se pobrinula da strahuje do samog kraja. Jules Kounde u 85. minuti pogađa za 2:1 i vraća domaći tim u igru.

Međutim, Betis nije uspio doći do boda. Na kraju je gostujući sastav uspio sačuvati prednost i doći do velike pobjede.

Barca ima 50 bodova iz 19 odigranih utakmica, a Kraljevi su na minus osam, no imaju i jednu utakmicu manje od najvećeg rivala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 17. kolo:

Betis - Barcelona 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.