Amrabat sinoć uletio u kancelariju predsjednika Fiorentine i napravio nezapamćen haos

Mogao bi zažaliti zbog toga

Amrabat sinoć uletio u kancelariju predsjednika Fiorentine i napravio nezapamćen haos

E. Čaušević

Marokanski reprezentativac Sofyan Amrabat do posljednjeg trenutka zimskog prelaznog roka pokušavao je nagovoriti čelnike Fiorentine da ga puste da ide u Barcelonu, ali oni nisu pristali na to. Koliko je Amrabat bio ljut zbog toga najbolje je vidio predsjednik italijanskog kluba Rocco Commisso.

Amrabat je oduševio igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali pored interesa pojedinih klubova Fiorentina nije bila spremna da ga proda. Međutim, posljednjeg dana prelaznog roka javila se Barcelona i Ambrabat nije krio da želi svim silama preći u katalonski klub.

Barcelona je na adresu Fiorentine poslala ponudu za posudbu Amrabata do kraja sezone, ali je klub iz Firence to odbio i tražio je od Barce da poboljša svoju ponudu ukoliko žele dobiti marokanskog veznjaka.

Fiorentina je tražila od Barcelona da u dogovor uključi klauzulu obaveznog otkupa ugovora, ali to nisu mogli da naprave zbog finansijskog fair playja. Fiorentina je nudila i opciju da odmah kupe Amrabata, ali jasno je da Barca nema trenutno novac za transfere.

U katalonskom klubu su mogli da ponude jedino posudbu do kraja sezone bez opcije otkupa ugovora, ali je to odbijeno. Međutim, nadu im je dao i Amrabat koji je svim silama htio da ide u Barcelonu.

Marokanac je prvo ujutro propustio trening Fiorentine kada je saznao da su odbili ponudu Barcelone i pokušao je sam da uvjeri čelnike italijanskog kluba da ga puste.

Oglasi

Amrabat je poručio da mu je uvijek bio san da zaigra za Barcelonu i tražio je od kluba da mu to ne uskrate i da prihvate ponudu koju su dobili, ali oni nisu pristali na to i poručili su mu da ostaje u Firenci.

Pojedini italijanski mediji objavili su da je Amrabat bio izuzetno ljut zbog toga i da je prije ponoći stigao u prostorije kluba kako bi razgovarao s predsjednikom Commissom.

Navodno, Amrabat je uletio i kancelariju predsjednika Fiorentine iz koje se mogla čuti njihova svađa, te je Marokanac rekao neke stvari zbog kojih bi itekako mogao zažaliti. Nakon svađe koja je trajala desetak minuta Amrabat je napustio prostorije kluba i već tada mu je bilo jasno da od odlaska u Barcu nema ništa.

Marokanacu prijeti i kazna kluba zbog nedoličnog ponašanja i čak bi mogao biti suspendovan i ostatak sezone provesti na tribinama. Da će se to vjerovatno desiti pokazalo se već jutros kada je trener ovog tima Vincenzo Italiano odlučio da Amrabat neće konkurisati za večerašnji meč Kupa Italije protiv Torina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Koliko je Amrabat razočaran što je ostao u Fiorentini i što nije prešao u Barcelonu najbolje je pokazala njegova poruka koju je u sitnim satima objavio na Instagramu.

"Idi odmah. Budućnost nikome nije obećana", napisao je Amrabat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi