Barcelona predstavila novu "šestorku", svi su oduševljeni

Promjena broja

Barcelona predstavila novu "šestorku", svi su oduševljeni

E. Škorić

Barcelona je najavila uključivanje nove "šestorke" u ekipu, ali ipak ne radi se o novom defanzivnom veznjaku već o promjeni broja jedne od zvijezda.

Gavi će od sljedećeg susreta nositi dres s brojem šest. Za 18-godišnjaka je to velika čast jer su pod tim brojem u prošlosti igrali igrači koji su ispisivali povijest kluba.

Gavi je debitovao za Barcelonu u sezoni 2021./22. i od tada je nosio broj 30. Mladi veznjak postao je jedna od najvećih zvijezda kluba i očito zaslužuje promjenu na nešto prestižniji broj. Na društvenim mrežama kluba pojavila se objava da će od sada nositi dres s brojem šest.

Odavno je poznato da nogometaši pridaju važnost brojevima s kojima igraju. Nekome je to bitno više, nekome manje, ali sigurno fanovima nešto znači. Mnogi se navijači sjećaju brojeva s kojima su igrali njihovi omiljeni igrači prije mnogo godina, a navijači Barcelone možda imaju razloga za zadovoljstvo. Novi broj Gavija, koji je jedna od najvećih zvijezda španskog nogometa, velikim je slovima ušao u povijest kluba.

U prošlosti su broj šest na dresu nosili između ostalih José Mari Bakero i Ronald de Boer. Ipak, najzaslužniji igrač koji je igrao s njim je Xavi. Aktualni trener katalonskog kluba odigrao je čak 767 utakmica u njegovim bojama, što ga čini igračem s najviše nastupa u povijesti. Uz to je zabio 85 golova, upisao 184 asistencije i četiri puta osvojio Ligu prvaka.

Nakon što je legenda otišla nakon sezone 2014/15, broj šest nosili su Dani Alves, Denis Suarez, Jean-Clair Todibo i Riqui Puig. Posljednji od njih u sezoni 2021./22. Sada će legendarni broj preuzeti Gavi.

Zanimljivo, duo Gavi - Pedri sada će nastupiti s brojevima šest i osam. S njima su u prošlosti igrali legendarni Xavi i Andres Iniesta. Mnogi stručnjaci upravo s ovom dvojicom uspoređuju dvojac mladih veznjaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gavijev debi s brojem šest vjerojatno će se održati u srijedu, 1. februara u 21:00, kada će se Barcelona susretsi s Betisom u meču La Lige.

Barcelona je vodeća sa 47 bodova na tabeli, a drugi je Real Madrid koji nakon 18 kola ima pet bodova manje od ljutog rivala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Čuj šestorku,valjda šesticu yebem ga ja
4 0
a1ska
Kakvu bolan šestorku? Haj nam samo objasni šta si htio s ovim da kažeš? Da naslov izgleda politički? Šta? I sam znaš da se ne kaže ovako, nego imaaš neku pubertetsku potrebe da kao nešto a ni sam ne znaš šta.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije