Brazilac nije mogao izdržati i počeo je daviti protivničkog fudbalera (Foto: Screenshot)

Potpuno ludilo

Društvene mreže 'gore' zbog Casemira i njegovog suludog poteza

Midhat Šljivak

Veznjak Manchester Uniteda Casemiro (30) isključen je s duela protiv Crystal Palacea nakon što je u gužvi koja je nastala počeo daviti protivničkog fudbalera Willa Hughesa.

Casemiro je meč protiv Crystal Palacea napustio u 70. minuti meča nakon što je dobio direktan crveni karton i njemu slijedi sada najmanje dvije utakmice suspenzije.

Brazilac je uletio u obračun fudbalera koji je nastao zbog starta Jeffreyja Scluppa nad Antonyjem. Nakon naguravanja Casemiro se odlučio na svoju 'specijaljku' - davljenje.

Žrtva je bio Will Hughes. Casemiro mu je uhvatio vrat, a zatim ga je pokušao i ošamariti, no povukao je ruku na vrijeme.

Sudija Andre Marriner nije vidio ovaj događaj. VAR jeste, pa je nakon pregledanog snimka 30-godišnjem brazilskom fudbaleru pokazao put u svlačionicu.

Nije se veznjak Crvenih đavola bunio. Jasno je i njemu bilo da je zaslužio karton crvene boje i njega neće biti u narednim akcijama svog tima.

Društvene mreže gore zbog ovog poteza brazilskog fudbalera. Brojne su šale na račun igrača Uniteda.

Dosta je simpatičnih stvari s kojima se ovaj njegov potez uspoređuje. Među njima su i crtani filmovi i Casemiro je trenutno pravi hit.

Ovakve stvari nisu ništa novo za njega. On je i ranije često znao daviti rivale u sukobima, no uglavnom je igrajući za Real Madrid izbjegavao teške kazne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, danas se nije izvukao. Morao je ranije pod tuš i neće ga biti u narednim akcijama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.