Ko će dobiti kapitensku traku?

Cijeli život je u Bayernu, sanjao je da bude prvi kapiten ekipe, a klub će mu zabiti nož u leđa?

Endin Čaušević

Manuel Neuer napravio je pravu pometnju u Bayernu svojim nedoličnim ponašanjem zbog kojeg će mu gotovo sigurno biti oduzeta kapitenska traka, a već danima se špekuliše o tome ko će biti novi kapiten minhenskog kluba i čini se da se sprema dosta iznenađujuća odluka koju bi mogao donijeti Julian Nagelsmann.

Neuer je u decembru prošle godine napravio Bavarcima ogroman problem nakon što je bez dozvole kluba odlučio da ide s prijateljima na skijanje, te je zadobio tešku povredu koljena zbog čega je morao na operaciju.

Za iskusnog njemačkog golmana ova sezona je već završena, a u klubu su bili žestoko razočarani njegovim potezom. Međutim, Neuer se nije zaustavio na tome i otišao je korak dalje čime je sebi čini se sam presudio u Bayernu.

Naime, prije nekoliko dana Neuer je dao intervju u kojem je kritikovao klub i odluku da uruče otkaz treneru golmana Toniju Tapaloviću koji je inače njegov dobar prijatelj. Čelnici kluba su bili bijesni i razočarani takvim potezom Neuera i dali su mu do znanja da to nije prihvatljivo i da se takve stvari ne rade tako javno.

Njemački mediji pišu da je Neuerovo vrijeme u Bayernu sigurno završeno i da će ga klub kazniti. Jedna od kazni gotovo sigurno će biti oduzimanje kapitenske traker jer je Neuer već neko vrijeme bio prvi kapiten kluba.

Neuer više neće biti na listi kapitena i do kraja sezone traku će nositi Thomas Muller. Navijači su oduševljeni zbog toga jer vjeruju da je Muller zaslužio i ranije kapitensku traku s obzirom da cijeli život nosi dres Bayerna.

Međutim, njemački mediji pišu da bi se od naredne sezone stvari mogle promijeniti i da Mullera baš i neće radovati odluka koja će biti donesena.

Naime, Julian Nagelsmann želi da prvi kapiten bude igrač s kojim ima odličan odnos što s Neuerom nije bio slučaj. Želi da preko kapitena zna stvari iz svlačionice i da o svemu mogu otvoreno pričati, a ne da se problemi gomilaju kao s Neuerom.

Muller je trenutno kapiten jer je takav red, odnosno on je bio Neuerov zamjenik. No, Nagelsmann želi napraviti novu listu za kapitene i kako stvari stoje Muller će ostati samo zamjenik kapitena što ga sigurno neće usrećiti.

Bild je objavio da će prvi kapiten biti gotovo sigurno Joshua Kimmich od nove sezone i da će Muller i njemu biti samo zamjenik. Nagelsmann s Kimmichom ima odličan odnos i vjeruje da je on odlično rješenje za preuzimanje kapitenske trake.

Čini se da ni u klubu nemaju ništa protiv toga jer smatraju da je Kimmich već sada lider na terenu, ali i odlično dugoročno rješenje što se tiče kapitenske trake.

Kimmich ima tek 27 godina i u Bayernu žele da riješe pitanje kapitena što je duže moguće. S Mullerom to ne bi bio slučaj jer iskusni napadač ima već 33 godine i ugovor do ljeta 2024. godine s Bayernom.

No, navijači takvom odlukom baš nisu oduševljeni jer smatraju da je Muller zaslužio da bude izabran za prvog kapitena i da traka treba ostati na njegovoj ruci bez obzira koliko će još igrati u dresu ovog kluba. Muller je za Bayern debitovao još 2009. godine i to je jedini klub za koji je igrao u dosadašnjoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Bayern je odigrao čak 646 utakmica i zabio je 231 pogodak i upisao čak 251 asistenciju. S ovim klubom osvojio je sve što je mogao, ali sigurno da bi izbor za prvog kapitena Bayerna bio samo šlag na tortu njegove nevjerovatne karijere. No, nažalost čini se da u Bayernu ne dijele isto mišljenje i imaju drugačiji plan.

Inače, Kimmich je ponikao u Stuttgartu, ali je u Bayern stigao još 2015. godine za 8.5 miliona eura. S Bavarcima ima ugovor do ljeta 2025. godine i već sezonama je jedan od najstandardnijih igrača u ekipi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.