Neuer javno kritikovao Bayern, a Kahn jednom rečenicom završio njegovu karijeru u Minhenu!

Više nema povratka

Neuer javno kritikovao Bayern, a Kahn jednom rečenicom završio njegovu karijeru u Minhenu!

Endin Čaušević

Manuel Neuer prolazi kroz vjerovatno najteži period u svojoj karijeri nakon što je na skijanju doživio tešku povredu, a sada je dao i intervju u kojem nije pričao baš lijepe stvari o Bayernu i čini se da je njegovo vrijeme u ovom klubu prošlo. Na sve to osvrnuo se i Oliver Kahn koji nije imao milosti prema kapitenu bavarskog kluba.

Neuer je šokirao fudbalski svijet početkom decembra kada je objavio fotografiju iz bolnice i otkrio je tada da je morao hitno operisati koljeno zbog nesreće koju je doživio tokom skijanja.

Sezona za njega sigurno je završena, te je time stvorio veliki problem Bayernu koji je morao pronaći zamjenu za njega. No, čini se da je Neuerovo vrijeme u ovom klubu prošlo i bit će čudo ukoliko ga ponovo vidimo u dresu kluba s Allianz Arene.

Bayern je nedavno otpustio i trenera golmana Tonija Tapalovića koji je jedan od najboljih Neuerovih prijateljia, te iskusni golman ne krije da ga je taj potez kluba itekako iznenadio i pogodio.

Neuer je dao intervju za njemačke medije i nije rekao baš najljepše stvari o klubu za koji nastupa preko deset godina, ali čini se da je i on svjestan da je njegovo vrijeme u Bayernu prošlo.

Oglasi

"Za mene je to bio onaj završni udarac. Onaj udarac u boksu kada već ležite na podu. Osjećao sam se kao da mi je neko iščupao srce iz grudi. To je najbrutalnija stvar u mojoj karijeri", rekao je Neuer, te je nastavio:

"Plakao sam cijeli dan, sve dok nisam zaspao kada je Toni dobio otkaz. Sramotno je da naš odnos mora ovako završiti. Toni me naučio mnogo, falit će mi pjevanje hrvatskih nacionalističkih pjesama sa njim", završio je Neuer.

Intervju koji je Neuer dao nije se svidio čelnicima minhenskog kluba koji su odlučili da reaguju. Oliver Kahn govorio je za Bild i poslao jasnu poruku koliko je razočaran time što je Neuer uradio.

"Ono što je Manuel rekao javno nakon Tonijevog otkaza u tom intervjuu nisu stvari koje radi jedan igrač Bayerna. Njegova izjava nije došla u dobrom trenutku zbog veoma važnih utakmica koje nas čekaju. On je povrijeđen zbog prijatelja, ali neke stvari se u tim situacijama ne govore javno", rekao je Kahn, a onda u jednoj rečenici vjerovatno i označio Neuerov kraj u Bayernu.

"Intervju koji je Neuer odlučio dati nakon svega je najbolji pokazatelj kako jedan kapiten Bayerna ne treba i ne smije reagovati. To ne prikazuje prave vrijednosti našeg kluba i igrača".

Oglasi

Kahn je poručio da je i on u karijeri imao sličnu stvar kao Neuer, ali da je reagovao na potpuno drugačiji način i smatra da je i golman Bayerna sada to isto trebao da napravi.

"Sličnu situaciju sam imao 2004. godine u reprezentaciji. Naš trener golmana Sepp Maier je bio iznevjeren od strane Saveza i dobio je otkaz. S njim sam radio godinama i bili smo veliki prijatelji, pogodilo me sve to što mu se desilo, ali znao sam da to ne treba izlaziti u javnost", priča Kahn i dodaje.

"Ciljevi reprezentacije bili su mi bitniji od mojih ličnih osjećaja. Predstavljao sam svoju zemlju i neke stvari jednostavno ne možeš pričati javno i to nisam tada ni pomislio da uradim. Manuel je postupio suprotno i pričat ćemo s njim dosta otvoreno oko toga. Atmosfera je dobra deset dana pred okršaj u Parizu protiv PSG-a i nema potrebe da se to ruši na ovakav način".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neuer je očito i sam svjestan da je njegovo vrijeme u Bayernu završeno i da vrlo vjerovatno će već na ljeto na pustiti klub. Donekle je postupio s ovim intervjuom kao Cristiano Ronaldo prije nekoliko mjeseci nakon čega je dobio otkaz u Manchester Unitedu.

Jasno je da Bayern neće biti toliko rigorozan, ali sigurno da su Neueru itekako zamjerili takav javan nastup i da je sve jasnije da će uskoro oni krenuti odvojenim putevima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
E moj Kahnu ti si volio Bayern i tooo je razlika od ovih placenika koji supljiraju padajuu i sta sve ne.. ode fudbal u balet.. Sve manje je igraca koji poniknu u klubu i tu zavrse... Samo pare pare...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti