Bayern ove sezone uopšte ne može dati Nagelsmannu otkaz, a za sve je kriva jedna klauzula u ugovoru

Njemački trener se osigurao

Bayern ove sezone uopšte ne može dati Nagelsmannu otkaz, a za sve je kriva jedna klauzula u ugovoru

E. Čaušević

U njemačkim medijima prethodnih dana ponovo se špekuliše o tome da bi Julian Naglesmann mogao dobiti otkaz u Bayernu ukoliko minhenski klub ne pobijedi PSG u osmini lige prvaka, ali čini se da je nemoguće očekivati da će se to desiti jer je otkriveno kakvu klauzulu ovaj trener ima u ugovor s Bavarcima.

Prvi okršaj PSG-a i Bayerna je već za sedam dana i to na Parku Prinčeva i ovo je bez dileme najveći derbi koji ćemo gledati u osmini finala ovog takmičenja.

Iako Bayern igra dosta bolje u drugom nego u prvom dijelu sezone i dalje se pojavljuju špekulacije da čelnici kluba baš i nisu zadovoljni poslom kojeg obavlja Nagelsmann. Pojavile su se nove informacije da bi mladi trener mogao dobiti otkaz ukoliko Bayern ispadne već u osmini finala Lige prvaka.

Ni atmosfera u svlačionici Bayerna ne ide mu baš na ruku jer je Manuel Neuer direktno kritikovao svog trenera, ali čini se da nije jedini od igrača koji nema baš lijepo mišljenje o Nagelsmannu.

Zbog svega toga njemački mediji prethodnih dana pišu da su čelnici Bayerna postavili ultimatum pred Nagelsmanna i da on mora ispuniti ciljeve kluba ukoliko želi da ostane na trenerskoj klupi.

Prvi cilj je da Bayern prođe u četvrtfinale Lige prvaka iako su već u prvom dijelu nokaut faze dobili vjerovatno najtežeg protivnika. No, čelnici Bayerna ne žele čuti nikakve izgovore i pred Nagelsmanna su očito postavili jasan zadatak.

Oglasi

Međutim, ugledni Kicker sinoć je demantovao da će Nagelsmann dobiti otkaz ukoliko Bayern ispadne od PSG-a i da će gotovo sigurno ostati na klupi minhenskog kluba do kraja sezone zbog jednog vrlo jasnog razloga.

Naime, Kicker je otkrio da Nagelsmann u ugovoru s Bayernom ima jednu zanimljivu klauzulu koja se krila od njegovog dolaska u klub, ali objašnjava odlično zašto on nije dobio otkaz na početku sezone kada su svi bili sigurni da će se to desiti.

U Bayernu su skoro nemoćni i praktično da uopšte ne mogu Nagelsmannu dati otkaz do kraja sezone upravo zbog klauzule iz ugovora. Naime, prema toj klauzuli morali bi Nagelsmannu isplatiti pravo bogatstvo što se tiče odštete ukoliko mu daju otkaz, a u Bayernu to ne žele i ne mogu uraditi.

Nagelsmann ima ugovor do ljeta 2026. godine, a ta klauzula važi za prve dvije godine ugovora. Tako se Nagelsmann osigurao da u prve dvije sezone vjerovatno neće dobiti otkaz jer Kicker piše da niko normalan ne bi pristao platiti takvo obeštećenje treneru nakon otkaza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ta klauzula ističe na kraju sezone i na ljeto će Bayern moći da Nagelsmannu da otkaz ukoliko ne ispuni ciljeve kluba. Ovaj 35-godišnji trener će i u tom slučaju dobiti odštetu, ali ni približnu onoj koju mu garantuje trenutna klauzula u ugovoru.

Zbog toga je sada svima jasno zašto Nagelsmann nije dobio otkaz u prvom dijelu sezone kada rezultati nisu bili baš najbolji. Čelnici Bayerna jednostavno ne žele trošiti ogroman novac na otkaz treneru i radije žele sačekati da klauzula istekne i da to urade za mnogo manju sumu novca.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F1F
Jeste balavac za ove VUKOVE ali je dovoljno NAMAZAN da se pametno OSIGURAO!!! Bravo paša
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti