Legenda Bayerna do kraja ponizila Neuera, najboljem golmanu svijeta sada su svi okrenuli leđa

Smatra da mu trebaju oduzeti kapitensku traku

Legenda Bayerna do kraja ponizila Neuera, najboljem golmanu svijeta sada su svi okrenuli leđa

Endin Čaušević

Manuel Neuer čini se da je završio svoju priču u Bayernu i da će na ljeto napustiti ovaj klub gdje su ga svi već otpisali zbog onoga što je uradio u prethodnim sedmicama. O svemu tome oglasio se i legendarni igrač ovog kluba Lothar Matthaus s jasnom porukom za iskusnog golmana.

Noćna mora za Neuera počela je nakon Svjetskog prvenstva kada je s prijateljima odlučio da ide na skijanje iako mu je to u ugovoru strogo zabranjeno. Htio je da sve ostane u tajnosti, ali sve se na kraju završilo na najgori način.

Neuer je na skijanju doživio nesreću prilikom koje je povrijedio koljeno i hitno je morao na operaciju zbog čega je bilo jasno da će van terena biti do kraja sezone.

U Bayernu su bili šokirani takvim ponašanjem svog kapitena i već tada su odnosi između njih bili narušeni. Sve se pogoršalo i kada je Toni Tapalović koji je bio trener golmana u Bayernu i inače Neuerov dobar prijatelj dobio otkaz što je kapitenu Bayerna teško palo.

Neuer je prije nekoliko dana odlučio da se javno oglasi i kritikuje takvu odluku čelnika Bayerna čime je čini se sam sebi presudio. Iskusni golman će na ljeto gotovo sigurno naputiti Bayern iako ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Intervju koji je javno dao i kritikovao poteze Bayerna razočarao je čelnike ovog kluba i oni su poručili da Neuer nije imao dozvolu za takav istup u javnosti.

Oglasi

O svemu tome govorio je i bivši igrač minhenskog kluba Lothar Matthaus koji je objavio kolumnu na Sky Sportu. Osvrnuo se na Neuera i njegovo neprilično ponašanje, te jasno poručio da je vrijeme da mu se klub zahvali na saradnji.

Također, Matthaus je jasno poručio da mu Bayern što prije treba oduzeti kapitensku traku jer nije prihvatljivo da on i dalje bude prvi kapiten tog kluba.

"Nije prihvatljivo da Manuel Neuer i dalje bude prvi kapiten Bayerna. Išao je na skijanje bez dozvole i povrijedio se, a sada je dao intervju u kojem je napao klub. Zar nije rekao prije nekoliko sedmica da niko nije iznad kluba? A, sada nakon svega ovo uradi", napisao je Matthaus i dodao.

"Ono što me najviše pogodilo jeste taj intervju i sve što je on rekao. Vidi se da je povrijeđen jer je njegov prijatelj dobio otkaz, ali tako reagovati na sve to je previše. Pokušavam da ga razumijem, ali nije sada baš da je neko preminuo ili da je neko ozbiljno bolestan, to je sam otkaz uposleniku s kojim je on blizak. Takve stvari se dešavaju i neprihvatljivo je da kapiten takvog kluba reaguje na takav način".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Matthaus je također istakao da je Neuer izabrao i užasan tajming za sve to jer je pred Bayernom izuzetno težak dvomeč u osmini finala Lige prvaka protiv PSG-a i da takve stvari samo narušavaju atmosferu u klubu što Bayernu uopšte sada nije potrebno.

Neuer je očito i sam svjestan da je njegovo vrijem u Bayernu prošlo i da će nakon 12 godina na dosta ružan način napustiti klub. Ipak, čini se da je na kraju on jedini krivac za to što očito ne može da prihvati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Ili će pjavati nacionalističke pjesme po Hrvatskoj
3 0
nijepoznat
uskoro ce branit u FK Vrapcici
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi