Odbili sve ponude za njega

Najtužnija priča januara: Odrekao se i novca samo da ostvari san, a oni su mu sve to brutalno uništi

Endin Čaušević

Barcelona je u januarskom prelaznom roku posljednjeg dana pokušala dovesti barem jedno pojačanje, a glavna meta bio im je Sofyan Amrabat iz Fiorentine koji je učinio sve da pređe u katalonski klub i pokazao da mu novac uopšte nije bitak kako bi ostvario svoj najveći san, ali na kraju nije uspio.

Poznato je da Barcelona već skoro tri godine ima veliki finansijski problema zbog čega nisu uspjeli ovog januara da dovedu neko novo pojačanje na Camp Nou.

Glavni problem stvara im finansijski fair play jer nisu u mogućnosti da za novac dovedu nekog igrača i imali su opciju da samo neko dođe na posudbu, ali bez obaveznog otkupa ugovora na kraju. To su pokušali da dogovore s Fiorentinom za Amrabata, no klub iz Firence ih je odbio.

Barcelona je tokom zadnjeg dana prelaznog roka na sve načine pokušala uvjeriti Fiorentinu da pristane poslati Amrabata na posudbu i čak su u sve to uključili i Marokanca koji je vršio pritisak na klub, ali bezuspješno.

Amrabat je svim silama htio da karijeru nastavi u Barceloni jer je to njegov san još od djetinjstva. Marokanac je odbio da trenira s klubom i direktno razgovarao s predsjednikom kako bi ih uvjerio da ga puste.

Međutim, pored svega toga Fiorentina nije odustajala. Amrabat je mogao ići samo u slučaju transfera i da Barca plati obeštećenje ili odlaska na posudbu s obaveznim otkupom ugovora što je za Katalonce bila nemoguća misija.

Koliko je Amrabat bio spreman na sve samo da ode u Barcelonu pokazao je njegov vapaj pred sami kraj prelaznog roka.

Tada je nazvao predsjednika Fiorentine i poručio mu da će u Barcelonu otići i igrati besplatno i da će svu sumu novca koju bi dobio od plate u Barci proslijediti italijanskom klubu, ali su oni odbili i takvu opciju.

Njegov agent je čak uspio da u sve uključi Chelsea i Manchester United koji su htjeli da plate obeštećenje za njega, no Marokanac je sve to odbio s jasnom porukom da u obzir dolazi samo prelazak u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Amrabat je i Kataloncima poručio da će igrati besplatno pola godine i da novac koji bi on dobio od plate ide za Fiorentinu što je Laportu i društvo oduševilo, ali ne i čelnike kluba iz Firence koji su sve to odbili.

Na kraju je Amrabat ostao u Fiorentini i vraćen je u prvi tim, ali kako stvari stoje na ljeto će sigurno spakovati kofere. No, pitanje je da li će biti kasno da tada ostvari san i ode u Barcelonu i da li će Katalonci uopšte i dalje biti zainteresovani da ga dovedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.