Bivši igrač Barcelone ima 40 miliona eura, a kćerku zbog 1200 eura bolesnu ostavio u bolnici

Nevjerovatno

Bivši igrač Barcelone ima 40 miliona eura, a kćerku zbog 1200 eura bolesnu ostavio u bolnici

E. Škorić

Nizozemske novine i portali ovih dana raspisali su se o Jasperu Cillessenu, 33-godišnjaku koji je trenutno u NEC Nijmegenu, a svojevremeno je branio za Barcelonu i Valenciju.

Bivšeg gomana Ajaxa, Barcelone ili Valencije tužila je bivša supruga koja ga optužuje za "napuštanje porodice".

Kako je objasnila njena advokatica Teresa Bueyes, bebu je "otac napustio u bolnici jer nije htio platiti 1.200 eura koliko je koštala njena hospitalizacija".

Umjesto toga, novac je uplatila 90-godišnja baka djevojčice, koja je doslovno izvadila novac iz svog crnog šteka kako bi pomogla svojoj unuci.

Jasper Cillessen bio je u braku s novinarkom Marijom Moran, s kojom ima kćer. No, nizozemski golman "zaboravio" je podmiriti svoje financijske obaveze, kao roditelj, unatoč činjenici da se njegovo bogatstvo procjenjuje na 40 miliona eura.

Maria Moran - lijepa novinarka koja više nije u dobrim odnosima sa nekadašnjim golmanom Barcelone

Nedavno je odbio da plati spomenutih 1200 eura nakon što mu je javljeno za troškove prije otpusta njegove kćerke iz bolnice.

Oglasi

Maria Moran odlučila je Jaspera Cillessena pozvati na sud kako bi osigurala da ubuduće dobije nešto novca od njega. Njih dvoje nisu ostali u dobrim odnosima. Još u danima dok je Maria bila trudna, Jasper je na društvenim mrežama javno priznao da ima drugu vezu.

Kad se počela navikavati na to da je samohrana majka, Maria je doživjela novi životni neuspjeh, jednako težak:

"Ovaj Božić nipošto nije bio najbolji u mom životu. Jednog dana prije nego što je moja kći primljena otkrila sam sebi kvržicu u dojci. Prioritet mi je ona pa nisam išla doktoru dok nije otpuštena. Na konzultacijama mi nisu otkrili samo jednu. Imala sam još jednu na "lošem" mjestu. Vozila sam se i zvali su me: 'Maria, ja sam doktorica, stigli su nalazi i ne izgleda baš dobro. Našli smo nešto u tebi, moraš na biopsiju. Najkraći i najteži razgovor u mom životu. Bila sam na dvije biopsije u mjesec dana", objasnila je novinarka preko svojih društvenih mreža.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, čini se da se o svojim i kćerkinim zdravstvenim i svim drugim problemima mora brinuti sama jer Cillessen očito ne želi da ima ništa sa njima.

33-godišnjak je karijeru počeo u NEC-u u koji se vratio prošle godine, a između toga bio je član velikih timova kao što su Ajax, Barc i Valencia. Za reprezentaciju je od 2013. godine upisao 63 nastupa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi