Uprava kluba pružit će šansu legendi

Ancelotti napušta Real, klub je već izabrao nasljednika i mnoge šokirao

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti uskoro bi mogao dobiti otkaz u Real Madridu, a rukovodstvo kluba navodno već ima spremnu zamjenu. Radi se o bivšem kapitenu i legendi kluba, koji se već ranije spominjao kao Realov trener, ali tada nije imao dovoljno iskustva.

Naredni dani mogli bi biti ključni za budućnost Ancelottija u Madridu. Trener Reala izgubio je povjerenje čelnika kluba nakon niza loših igara ekipe i posao mu visi o koncu. Navodno mu je dat ultimatum da mora da osvoji Svjetsko klupsko prvenstvo kako bi ostao na klupi do kraja sezone.

Real u finalu, podsjetimo, igra sa Al Hilalom iz Saudijske Arabije i ne bi trebao imati problema sa osvajanjem trofeja, ali svejedno, pitanje je dana kada će se Real zahvaliti Ancelottiju. Vjeruje se da će se to dogoditi najkasnije na ljeto. Italijana traže u Brazilskom nogometnom savezu, a i Real je već spreman da imenuje klupsku legendu i ikonu za novog trenera.

Kako prenosi "Relevo", Španci su spremni funkciju trenera prve ekipe povjeriti Raulu. Za ovog 45-godišnjaka biti trener Kraljeva gotovo je sudbina. Povezivao se i kada je Zinedine Zidane odlazio. Međutim, vjerovalo se kako tada bivši napadač Kraljeva nije spreman.

Stav klupskih vlasti posljednjih se mjeseci promijenio. Španac se odlično snalazi u timu Castille koja se nakon 22 kola nalazi na 2. mjestu prvenstvene tabele. U Realu vjeruju da mogu poput Barcelone pružiti priliku svom bivšem igraču koji dobro poznaje i mlađe igrače.

Raul je navodno imao ponude Leedsa i Eintracht Frankfurta, ali njegov prioritet je da sjedne na klupu prvog tima Reala i vjeruje se da će po odlasku Ancelottija on dobiti tu čast.

Raul je jedna od najvećih legendi Reala. Iako je počeo trenirati u Atleticovoj akademiji, on je jedan od omiljenih navijačima Reala. Odigrao je za ovaj tim 741 utakmicu i postigao 323 gola te je osvojio mnoge trofeje. Bio je kapiten legendarnih Galaktikosa.

Na vječnoj listi najboljih Realovih strijelaca ispred njega su samo Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, s tim da treba imati na umu da je Raul odigrao manje utakmica od spomenute dvojice aktivnih igrača.

Dakle, Real u subotu mora da pobijedi Al Hilal i osvoji SP za klubove ako Ancelotti namjerava ostati barem do kraja sezone, a onda će gotovo izvjesno Raul biti novi trener.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Volcanobet kladionica nudi sjajne kvote za sve utakmice, pa tako i za finale Svjetskog klupskog prvenstva koje je na programu sutra. Detaljnije OVDJE

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.