Fener vodio 3:0, osluškivao rezultat s meča Galate i počeo da slavi, ali onda je stigao hladan tuš

Galata je pred titulom

Fener vodio 3:0, osluškivao rezultat s meča Galate i počeo da slavi, ali onda je stigao hladan tuš

Edmir Škorić

U Turskoj su danas u istom terminu od 18 sati odigrane sve utakmice 36. kola Super lige, a pitanje prvaka nije završeno, mada je djelimično mnogo toga gotovo.

Fenerbahče nije imao prava na kiks kada je ugostio Kayserispor. Edin Džeko je ostao na klupi do samog kraja, Radeta Krunića ni u rosteru, a domaći tim slavio je sa 3:0.

Počelo je golom Batshuayjia u 18. minuti, Djiku je u 43. povisio na 2:0, a Soyuncu u 59. postavio konačan rezultat.

Za Fener je mnogo važniji bio meč Karagumruk - Galatasaray, a u tom duelu je bilo 2:3. Poveo je domaćin golom Mendesa, ali su Yilmaz i Mertens zabijali za preokret, da bi u 83. Marcao pogodio za 2:2.

Činilo se da je Karagumruk vratio nadu Feneru, koji bi u tom slučaju došao -4 od lidera Galate, s tim da u narednom kolu gostuje kod svog ljutog rivala i u slučaju da pobijedi, u posljednjem kolu može da se nada titulu.

Oglasi

Ipak, stigao je hladan tuš jer je Kutlu u 90. minuti donio pobjedu Galati koja je zadržala +6 i još bod joj nedostaje za titulu.

Trabzonspor je sa 3:1 savladao Istanbulspor, a bivši bh. reprezentativac Edin Višća upisao je tri asistencije i iz igre izašao u 63. minuti.

Aktuelni reprezentativac naše zemlje Haris Hajradinović bio je strijelac s bijele tačke u 3:0 pobjedi Kasimpase nad Antalaysporom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pendikspor je ostvario značajnu pojedu nad Rizesporom (2:1) i tako ostao u igri za ostanak. Jako bitna pobjeda i to nakon preokreta i za Hatayspor protiv Ankaragucua (2:1).

Konyaspor je sa 3:0 savladao Samsunspor, dok je Gaziantep sa 5:1 slavio u gostima kod Adana Demirspor. Basaksehir je sa 1:0 slavio u Sivasu, a Alanyaspor i Bešiktaš odigrali su 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi