Modrić nije Perišić: Džaba sve, vođa Vatrenih je poslušao srce, plata "sitnica" u odnosu na do sada

Ništa od Dinama

Modrić nije Perišić: Džaba sve, vođa Vatrenih je poslušao srce, plata "sitnica" u odnosu na do sada

Admin Čaušević

Akcija navijača Hajduka "Vrime je" je urodila plodom, dok se isto ne može reći da potez Dinama s parolom "Imalo bi smisla" jer izgleda da Luka Modrić neće napraviti isti potez kao Ivan Perišić.

Nakon godina pokušavanja Hajduk je konačno uspio dovesti Perišića. Bilo je to zimus te je legendarni hrvatski reprezentativac Vatrenih već nekoliko mjeseci stanovnik Poljuda.

Ono što je u svemu zanimljivije je to da Perišić igra za platu od 1 eura što dovoljno govori kako odricanje je napravio kako bi ispunio želju i zaigrao u dresu splitskih Bijelih.

Nečemu sličnom su se nadali i u Dinamu. Zakupili su reklamu u Marci za 55.000 eura s ciljem da privole Modrića da se vrati na Maksimir.

Kampanja "Imalo bi smisla" je u jednom trenutku uzela puni zamaha, međutim u posljednje vrijeme je sve splasnulo jer izgleda da je i Modrićev cilj poprilično jasan.

Džaba sve, od zagrebačke romantike do saudijskih petrodolara i američkog luksuza, ali Modrić želi ostati u Madridu te završiti svoju karijeru kao član Reala.

Oglasi

Kapiten Vatrenih sluša srce i spreman je napraviti ogroman ustupak na smanjenje plate samo kako bi dobio novi ugovor s Kraljevima. Izvijestio je to novinar magazina El Chiringuita Jose Luis.

Modrić trenutno ima platu od 10.5 miliona eura neto i sada je pristao na znatno smanjenje. Plata bi mu bila umanjena za više od 50 % i iznosila bi od dva do tri miliona eura.

Tako bi sa vrha liste najplaćenijih igrača Reala, legendarni veznjak pao na samo dno. Međutim, 38-godišnjak je u fazi karijere gdje mu novac i ne igra presudnu ulogu.

Hrvat može birati u koji klub u Saudijskoj Arabiji da igra, uporno ga mame i Amerikanci te bi mu plata bila značajno veća nego u Realu, ali mu je cilj odigrati još jednu sezonu u dresu Los Blancosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo bi bilo za vidjeti koji bi broj na leđima nosio Modrić ukoliko ostane. Navodno njegova "desetka" je već dodijeljena Kylianu Mbappeu koji stiže besplatno iz PSG-a.

Modrić ima 25 trofeja kao član Reala i na listi je najtrofejnijih igrača u historiji Kraljeva. Do sada je osvojio pet, a 1. juna će imati priliku i za šestu Ligu prvaka jer Kraljevi igraju protiv Borussije Dortmund u finalu na Wembleyu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi