Ne štede novac i dolaze u Madrid po Carla Ancelottija: Spremili su ponudu kakva se ne odbija
Carlo Ancelotti je jedan od najboljih svjetskih stručnjaka i imat će priliku da po prvi put postane selektor jedne reprezentacije (Foto: EPA)

Italijan na selektorskoj klupi

Ne štede novac i dolaze u Madrid po Carla Ancelottija: Spremili su ponudu kakva se ne odbija

M. Šljivak

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti (63) jedan je od kandidata za preuzimanje fudbalske reprezentacije Brazila i rukovodstvo Fudbalskog saveza ove zemlje planira s njim obaviti pregovore po završetku ove sezone.

Carlo Ancelotti je 2021. godine po drugi put sjeo na klupu Real Madrida. S Kraljevima radi sjajan posao, no sve više se spominje da bi 63-godišnji stručnjak na kraju sezone mogao napustiti klupu tima iz Madrida.

Ako se to zaista i desi Ancelotti neće imati previše problema pronaći novi posao. On je ranije spominjao da će se nakon Reala vjerovatno penzionisati, no ponuda iz Brazila mogla bi mu promijeniti mišljenje.

Fudbalski savez ove zemlje vidi Ancelottija kao idealnog čovjeka za selektorsku poziciju. Oni će mu na kraju sezone ponuditi saradnju, a predsjednik Ednaldo Rodrigues će tokom ovog mjeseca posjetiti Madrid kako bi prvog čovjeka Real Madrida Florentina Pereza upoznao s planovima koje imaju.

Legendarni Italijan se i krajem prošle godine povezivao s klupom Brazila. Tada je saopštio da nije bilo nikakvih kontakata.

"Nisu me zvali. Ako su zainteresovani i pozovu me, zahvalit ću im na interesu", rekao je Ancelotti krajem prošle godine i dodao je:

Oglasi

"Moja situacija je jasna. Ja sam još uvijek ovdje i nikad neću sam napustiti Real Madrid", govori 63-godišnji italijanski trener.

Ipak, nije na kraju nemoguće da Ancelotti preuzme selekciju Brazila. Real bi navodno mogao krenuti u potragu za novim trenerom na kraju sezone, posebno ako se ona okonča bez značajnijeg trofeja.

Kraljevi brane trofeje u Ligi prvaka i La Ligi. Međutim, situacija u kojoj se nalaze ne sluti da će trofeji doći, a njihov izostanak vjerovatno bi značio Ancelottijev odlazak.

Brazilci spremno čekaju s ponudom. Ona sigurno neće biti mala (oko 10 miliona eura godišnje) i vidjet ćemo hoće li ovaj legendarni stručnjak po prvi put u karijeri postati selektor jedne reprezentacije.

Rukovodstvo brazilskog Saveza ima i rezervne opcije. Ako ne uspiju angažovati Italijana, posao će biti ponuđen Joseu Mourinhu ili Jorgeu Jesusu.

Carlo Ancelotti je jedan od najuspješnijih trenera svijeta. Osvojio je četiri puta Ligu prvaka, te špansko, francusko, englesko i njemačko prvenstvo, što je zaista izuzetno dostignuće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U bogatoj karijeri ovaj 63-godišnji stručnjak je pored Real Madrida radio u istinskim fudbalskim velikanima i vodio je Parmu, Juventus, AC Milan, PSG, Bayern, Napoli.

Od ostalih klubova vodio je Everton i Reggianu, a u periodu 1992. do 1995. godine bio je pomoćnik u reprezentaciji Italije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi