Može da produži ugovor ako želi

Postoji nepisano pravilo i posebna 'klauzula': Modrić je to već iskoristio, šta će Benzema učiniti?

Edmir Škorić

Karimu Benzemi ističe ugovor s Real Madridom na kraju sezone, ali još uvijek nije dogovoren nastavak saradnje, iako su sve prilike da će iskusni francuski napadač ostati najmanje još jednu sezonu.

Ipak se radi o legendi kluba u kojem je proveo gotovo 14 godina. Međutim, čudno je da se nigdje ne spominje Benzemin ugovor, a France Football je sada objasnio da nema razloga za paniku i da postoji nepisano pravilo u Madridu.

Luka Modrić je to u prošlosti već koristio. Naime, riječ je o automatskoj mogućnosti produženja ugovora za još godinu dana ako ste prethodno osvojili Zlatnu loptu. S obzirom na to da je trenutno vlasnik iste, Francuz može sam da donese odluku o produženju saradnje za još godinu.

No, naravno, Karim može i da ne koristi tu opciju i da kao slobodan igrač napusti Madrid, što bi za Real bilo jako problematično s obzirom na učinke sjajnog napadača tokom ove i prošlih sezona.

Uostalom, njega, kao i Cristiana Ronalda, bogati Arapi žele da dovedu i da mu ponude desetke miliona eura na zalasku karijere. Svakako će i to biti stvar o kojoj će Karim razmatrati.

Iako se u posljednje vrijeme sve više šuška o potencijalnom odlasku Carla Ancelottija iz Real Madrida, iskusni trener još uvijek razmišlja o budućnosti svog kluba. Prema njegovim riječima, Benzema ne ide nikamo i sigurno će biti nositelj ekipe u narednoj sezoni.

"Karimu ova sezona nije laka. Kad je bio u dobroj formi, događale su mu se povrede. Ipak, uvjeren sam u njegove sposobnosti i ne brinem se za budućnost. Karim će sljedeće sezone biti naš broj devet, ne brinite", rekao je Ancelotti medijima tokom Svjetskog klupskog prvenstva.

Real večeras igra za novi trofej, pošto će u finalu Svjetskog klupskog prvenstva odmjeriti snage sa ekipom Al Hilala iz Saudijske Arabije.

Real ima priliku da osvoji novi trofej u ovom takmičenju, a Benzema se oporavio i našao u startnoj postavi. On je nedostajao Realu na nekoliko posljednjih utakmica i to se zaista osjetilo u igri Kraljeva koji su se našli u rezultatskoj krizi. 

Francuz je u klub stigao 2009. godine iz Lyona i već 14 godina je član jednog od najvećih klubova svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema je s Kraljevima uspio osvojiti apsolutno sve što je mogao. Kruna na veliku karijeru je proglašenje najboljim igračem svijeta za prošlu sezonu i tako je zaokružio sve velike uspjehe koje je postigao s Real Madridom.

Danas 35-godišnji Benzema skupio je ukupno 625 nastupa za Kraljeve i postigao je 336 pogodaka i njegovo ime će ostati zlatnim slovima upisano u historiju ovog kluba kojem je donio mnogo radosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.